Arboga
08:36 | 30 december 2022

Squaredansfesten Arbogadansen tillbaka nästa år

Riverbend Square Dancers bjuder upp till dans för 37:e gången.

Foto: Michaela Ericzén/arkiv

36 år i rad har squaredansare från hela Mellansverige kommit till Arboga i början av januari för en danskväll med mycket dansglädje. Efter två års uppehåll under pandemin är nu dansen tillbaka för en 37 gång. Datumet för dansen är lördagen den 7 januari och platsen är Parkhallen vid Folkets Park.

”Årets dans kommer bli en dag med tuffa utmaningar för de erfarnaste dansarna. Samtidigt blir det den första danskvällen utanför egna klubben, med betoning på dansglädje, för nya dansare från squaredansklubbar i omgivningen. Totalt räknar klubben med att det kommer ungefär 120 dansare”, skriver Riverbend’s Square Dancers i ett pressmeddelande.

Dansen arrangeras som vanligt av Riverbend’s Square Dancers, Arboga. Årets caller som leder dansen är Mathias Alfredsson.

”I squaredans är callern mycket viktig. Det är callern som bestämmer vilka tidigare inlärda turer ”call” som ska utföras och i vilken ordning de ska utföras. Beroende på callerns skicklighet och inställning kan dansen bli mjuk och avslappnande eller en tuff utmaning som kräver 100 procent koncentration. Årets caller Mathias Alfredsson och är känd för en fin blandning av utmaningar och mjuk och avslappnande dans”, skriver Riverbend’s Square Dancers.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-