Köping
11:43 | 6 september 2021

Trafikkontroll i Örebro ledde till efterföljande – bilist stoppades i Köping

Jakten på föraren skedde i hög hastighet och flera andra trafikanter tvingades väja.

Foto: Dennis Johansson Strömberg/Arkiv

I lördags hade en polispatrull från Örebro trafikövervakning på E18 i höjd med Adolfsberg när en bil kom i mycket hög hastighet. Patrullen åkte efter och försökte med både ljud och ljus stoppa bilen. Föraren valde dock att inte stanna utan körde i mycket hög hastighet i riktning mot Köping. Under efterföljandet fick flera andra trafikanter väja för föraren.

Till slut stannade föraren på Barnhemsgatan i Köping. Om han valde att stanna självmant eller inte framkommer inte i anmälan. Vid kontroll av föraren, en man född slutet av 90-talet hemmahörande i Östergötland, noterade polispatrullen att han uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Mannen kroppsbesiktades och släpptes sen på fri fot igen. Föraren misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri under påverkan av narkotika, ringa narkotikabrott eget bruk samt brott mot trafikförordningen genom att ej ha stannat på polismans tecken.

Fler polisanmälningar:

  • Någon gång mellan den 30 augusti och den 1 september har en okänd gärningsman rispat på en bil som stod på Viktoriagatan i Köping. Enligt anmälan har gärningsmannen använt ett vasst föremål och rispat på höger bakdörr. Skadans uppskattade värde är 3 000 kronor. En anmälan om skadegörelse på bil har upprättats, men i nuläget finns ingen misstänkt.
  • En bilägare har polisanmält att en okänd gärningsman slog sönder vänster backspegel på dennes bil någon gång mellan den 3 och 4 september. Gärningsmannen ska också ha stulit den kromade skyddskåpan till backspegeln. Skadans uppskattade värde är 3 000 kronor. Bilen stod på Tunadalsgatan i Köping när detta inträffade.
  • Polisen har även fått in en anmälan om skadegörelse på bil på  Tunadalsgatan. Mellan den 4 och 5 september ska en okänd gärningsman ha tillfogat skada på en motorhuv. Enligt anmälan ser det ut som att någon har stampat på huven.
  • Någon gång mellan den 2 och 3 september tog sig en okänd gärningsman in i ABFs lokaler på Nygatan i Arboga genom att bända upp en låskolv. Ur lokalen stals en högtalare av märket Marshall värd 1 500 kronor. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.
  • I lördags, den 4 september, parkerade en man sin bil på Kungsgatan i Kungsör i några timmar. När han kom tillbaka till bilen hade någon repat samtliga dörrar. Även hjulhusen var repade. Skadegörelsen ska ha skett någon gång mellan klockan 13.00-17:30.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-