Hallstahammar
06:06 | 24 januari 2023

Tre personer misstänks för grovt narkotikabrott

Stoppades i en bil under helgen.

Foto: David Eriksson/arkiv

Vid 02-tiden under natten mot söndagen stoppades en personbil av en polispatrull på Trädgårdsgatan i Hallstahammar. I bilen färdades tre personer i 20-årsåldern. Patrullen fattade misstankar om personer och vid kontroll av bilen hittades en större mängd misstänkt narkotika. Alla tre personerna greps på plats och kördes till Västerås. Efter åklagarkontakt anhölls alla tre, misstänka för grovt narkotikabrott.

En husrannsakan genomfördes vid en adress på Österled i Arboga vid 10-tiden på söndagsförmiddagen. Husrannsakan hade att göra med nattens ärende i Hallstahammar. En dator och en Ipad togs i beslag. I samband med husrannsakan uppdagades även nya brott, bland annat ringa vapenbrott efter att tre stycken pepparspray hittades samt ringa innehav av narkotika (misstänkt hasch).

Fler polisiära händelser från den gångna helgen (20–22 januari): 

 • Vid 06.40-tiden i fredags ringde en kvinna boende på Mälartorget i Köping till polisen. Hon hade låtit en person fått stanna över natten, men på fredagsmorgonen ska den personen ha börjat hota henne och samt hennes ex. Den nattliga gästen, en man i 40-årsåldern, hann lämna innan en polispatrull  anlände, men ytterligare rapporter vittnade om att mannen ska ha stått och skrikit att han ska hugga folk med kniv. Personen hittades inte av patrullerna och troligtvis hade han hoppat på tåget till Västerås. Polisen i Västerås letade också efter mannen, men kunde inte lokalisera honom. Efter händelsen upprättades en anmälan om olaga hot.
 • Polis kallades till en skola i Arboga vid 13-tiden i fredags efter att en elev mottagit hot från en annan. En anmälan om olaga hot upprättades på stationen i Arboga.
 • Strax efter 15 i fredags fick polisen in ett samtal från en anmälare som hade reagerat på en vinglig körning i Arboga. En polispatrull ställde sig då vid bilägarens hemadress i Köping och när personen kom dit försökte han komma undan. Polisen lyckades dock få stopp på föraren efter en kort stund. Den misstänkte, en man i 30-årsåldern, blev efter händelsen misstänkt grovt drograttfylleri och togs med för kroppsbesiktning.
 • Personal vid en matbutik i Arboga tryckte på överfallslarmet vid 18-tiden på fredagskvällen. Detta skedde på grund av att en man i 40-årsåldern cyklade runt inne i butiken och betedde sig hotfullt mot personalen. Mannen hann lämna butiken innan polis anlände, men han hittades kort därpå vid tågstationen där han omhändertogs enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer). Inget brott kunde dock konstateras.
 • Polis kallades till en adress i Arboga vid 20.30-tiden på fredagskvällen. På adressen hade en mamma hittat narkotika i hennes sons rum. När mamman kontande polisen var sonen inte hemma, men när en polispatrull kom dit var sonen hemma. Enligt polisen ska patrullen ha hittat en större mängd vitt pulver, som misstänks vara kokain, samt en mindre mängd misstänkt hasch i sonens rum. Han greps, misstänkt för narkotikabrott, och anhölls senare av åklagare.
 • Vid 23.20-tiden sent på fredagskvällen befann sig en berusad man vid Järnvägsgatan i Köping. Han var så pass berusad att en polispatrull beslutade att omhänderta honom enligt LOB.
 • Vid 05-tiden tidigt på lördagsmorgonen stoppade en polispatrull en personbil på Västeråsvägen i Munktorp. Enligt polisen hade bilen anknytning till en MC-klubb. Föraren, en person i 50-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Föraren togs med för kroppsbesiktning. Dessutom beslagtogs förarens fordonsnycklar.
 • Personal från ett boende på Snevringevägen i Hallstahammar kontaktade polisen vid 10-tiden på lördagen. Vid platsen hade en man i 40-årsåldern tagit en sax och klippt sig själv i magen, enligt rapporten. Mannen troddes även ha varit påverkad av något. En polispatrull åkte till platsen och fick snabbt kontroll på situationen. Mannen omhändertogs och transporterades till psykiatrin i Västerås.
 • Vid 11-tiden ringde en person till polisen och berättade att denne hade hittat en sovande man i en trappuppgång vid en adress i Hallstahammar. En polispatrull avvisade den berusade mannen från platsen och beslagtog även diverse verktyg som han hade på sig.
 • Vid 13.15-tiden på lördagen såg en person att en bil körde in i annan bil för att sedan parkera utanför Systembolaget på Stora Gatan i Köping. Föraren gick sen in i butiken för handla. En polispatrull åkte dit och kunde snabbt hitta den aktuella bilen. Enligt polisen visade det sig vara en äldre man som inte hade märkt att han hade kört på något. Efter händelsen upprättades en anmälan om obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Polisen omhändertog även den äldre mannens körkort.
 • Vid 02-tiden under natten mot söndagen befann sig en polispatrull på Tunadalsgatan i Köping när de blev uppmärksammade på att ett bråk i ett närliggande trapphus. I trapphuset stötte patrullen på fyra personer varav en man blödde från ett sår i bakhuvudet. De andra tre var maskerade och kontrollerades, men de sa att inget hade hänt. En kniv samt en hylsnyckel låg på golvet i trapphuset. Den person som tros ha blivit utsatt för någon form av misshandel ville dock inte medverka i en polisutredning.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-