ARBOGA
12:55 | 7 juni 2022

Tuppen och haren, en saga om vänskap

Arbogateatern i samarbete med förskolan i ny barnteater

Foto: Desirée Wetter Malaroda

Tuppen bara stör, ingenstans får han vara och gala. I skogen möter han Haren, hon gillar inte heller Tuppens oljud. Hon tycker mest om att hoppa, Tuppen tycker att Haren hoppar för mycket och för snabbt. Det är inte lätt alla gånger att vara med och komma överens med en annan person, men ensam blir det ju så tråkigt.

Tuppen och Haren – en saga om vänskap är en ny produktion av Arbogateatern för 3 – 6 år skapad i direkt samspel med barnen i målgruppen. Innehållet till föreställningen har tagit form med hjälp av barngrupper på Västergårdens förskola i Arboga. Temat är vänskap och svårigheterna med det, att mötas i leken och livet fast man är olika. Föreställningen bjuder på både sång, hopp, skutt och ett och annat kuckeliku. Arbogateatern har beviljats bidrag från Region Västmanland och Sparbanken Västra Mälardalen för projektet.

– Vi ville göra en produktion som kom nära den åldersgrupp som vi riktade oss till och som berörde problematik i deras vardag på ett sätt som var relevant för dem, säger Emelie Hertzman, konstnärlig ledare.

– Tuppen och Haren kommer ha attribut som gör att vi känner igen dem som djuren, men också historisk dräkt, eftersom historia är något av ett signum för Arbogateatern.

Föreställningen kommer att efter premiären, som var den 25 maj på Västergårdens förskola, att turnera runt och spelas för både allmänheten och förskolor runt om i Sverige.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-