Köping
05:20 | 3 juni 2021

Ung förare körde runt på trafikfarlig moped

Stoppades av polis på tisdagskvällen.

Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

En unge kille körde under tisdagskvällen, den 1 juni, en moped på Sjötullsvägen i Köping när han stoppades av en polispatrull. Vid kontroll visade det sig att mopeden var avställd, inte hade fungerande bromsar eller belysning och att den saknade registreringsskylt.

Föraren saknade dessutom behörighet att framföra mopeden och körde den i mörker utan belysning. Utöver det hade föraren inte följt polismans anvisning. Den unge killen misstänks nu för olovlig körning, tre fall av brott mot trafikförordningen samt för brott mot förordning om fordons registrering och brukande.

På eftermiddagen i måndags, den 31 maj, stoppade en civil motorcykelpolis en så kallad “fatbike” (en el-scooter) i centrala Arboga. Fordonet kördes av en man i 25-årsåldern och vid kontroll visade det sig att scootern hade en elmotor på 1 500 watt, vilket gör att el-scootern klassas som en klass 1-moped. Föraren hade inte behörighet att köra ett sådant fordon. Han misstänks nu för grov olovlig körning samt brott mot förordning om fordons registrering och brukande.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-