arboga
13:14 | 14 februari 2016

Unga talanger – Del 5 Noel Eliasson

MOTORSPORT Noel Eliasson är crosscartlöftet som hållit på med sporten sen han var åtta år. 2016 är också året han skall ta hem SM-guldet.

Noel Eliasson är snart fyllda tolv år men han har redan en imponerande trofésamling. Han började köra crosscart när han var åtta år genom en tävling i sprintcupen och han fastnade direkt.

– Det gick bra, det var ett bra första år, konstaterar Noel.

Intresset för sporten väcktes annars genom hans motorintresserade pappa samt att familjen är vänner med SMK Arboga-föraren Daniel Gillberg som kört crosscart sedan innan.

– Jag fick höra av honom att man fick köra sporten även fast man var så ung som jag och då ville jag testa. Han är bland annat en av dem som lärt upp mig.

Noel kommer i år att tävla i 85cc och han riktar in sig på att vinna SM i sin klass där åldersspannet är de mellan 9-12 år.

– Topp fem, förutom jag, försvann upp till en högre klass så jag har väldigt goda förutsättningar för i år. Jag skulle bli väldigt besviken om jag inte vann eftersom jag låg runt topp tre förra året och då körde jag mot de som var ett år äldre.

Kortsiktigt är målet alltså att vinna SM men Noel har även ett långsiktigt mål.

– Jag vill köra rallycross-VM. Men det är kanske tio år tills dess, men det är en dröm som jag har och att ta medalj där.

Skall han vara med där så kan det vara bra om han får känna på hur det är att tävla på banor utomlands också, något som han kommer få i år.

– Det blev nytt i år för 85cc att köra nordeuropeiska zonmästerskapen. Eftersom mina tuffaste konkurrenter gick upp en klass så tänker vi satsa där med.

Inom motorsporten har Noel två stora förebilder, Petter Solberg och Pontus Tidemand några som han faktiskt har fått träffa.

– De var väldigt coolt att få träffa världsstjärnor och jag fick autografer av bägge, säger Noel stolt.
På fritiden handlar annars mycket om motorer och sport. Han tävlar även i utförsåkning med Arboga Alpina och har spelat än del innebandy och fotboll, men det är främst motorsporten han kommer satsa på. Blir det inte att han tävlar själv så hoppas han kunna få jobba med bilar.

– Jag vill jobba på en tävlingsfirma som mekaniker eller något liknande, avslutar Noel.

Ja, inom motorsporten kommer han nog i alla fall att bli kvar på något sätt, det kan vi vara säkra på.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-