Arboga
18:02 | 29 maj 2020

Ungdomar i Arboga erbjuds feriejobb

Ansökningsperioden startar idag.

Ekbacksbadet är en av kommunens arbetsplatser som kommer ta emot feriearbetare. Foto: Arboga kommun

Arboga kommun kan genom fritids- och kulturförvaltningen erbjuda ungdomar feriejobb under sommaren. Ansökningsperioden startar idag (29 maj) och är öppen fram till och med 10 juni.

Under åtta veckor i sommar kommer ungdomar i Arboga kommun ha möjligheten att få ett feriejobb. Regeringen har avsatt pengar till kommunerna för att kunna erbjuda ungdomar möjligheten att få sysselsättning under sommaren. På grund av den rådande situationen med coronaviruset finns det viss begränsning i vilken typ av arbete som kan erbjudas.

– Vi har fått göra en snabb inventering inom förvaltningen och alla enheter har slutit upp på ett jättebra sätt för att kunna erbjuda så många som möjligt jobb under sommaren, säger Jesper Hellqvist som är enhetschef för ungdomsenheten och kulturskolan, till Arboga kommuns hemsida.

Ungdomarna kommer kunna söka arbete i tvåveckorsperioder. Totalt finns det 27 platser att tillgå. Ungdomarna kommer kunna söka arbete på fritidsgården Gluggen, biblioteket, Ekbacksbadet, Fritidsbanken och Kulturskolan.

Med start vecka 26 och fram till vecka 33 kommer ungdomarna kunna få arbete.

– Det är snabba ryck i ansökningsprocessen men det har att göra med att satsningen på feriejobb lanserades under senvåren. Det sker snabba förändringar och vi anpassar hela tiden vår organisation utifrån de förutsättningarna. Vi är nu jätteglada att kunna erbjuda arbete och hoppas att så många som möjligt hinner med att söka, säger Måns von Stedingk föreningskonsulent, till kommunens hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-