Fotboll
14:11 | 30 juli 2021

Berhane kan bli en joker för KFF i derbyt

Vasse forwarden från Kungsör kan göra debut.

Rezene Berhane, här i KBK-tröjan. Foto: Magazin24/Arkiv

Köping FF har inlett division 3-spelet starkt, bland annat med en seger mot topptippade Torsby. I morgon (lördag) startar serien igen efter sommaruppehållet. Ett enligt tränare Armin Suljic harmoniskt Köping FF är redo för derby mot Arboga Södra.

– Det ska bli kul. Vi har haft en bra träningsvecka där killarna visat bra inställning. Vi brukar tävla en del på träning, nu har vi förberett oss med att tävla lite extra för att få upp derbykänslan, säger Suljic.

Hur är läget i laget inför derbyt?

– Simon Åkerström är borta (knäskada) och Pelle Isaksson är ett frågetecken. Annars ska alla vara tillgängliga.

Under uppehållet har Köping FF tappat mittbacken Samuel “Lulle” Karlsson, som varit skadedrabbat, till nystartade division 8-laget Elastico samt 17-årige Gustav Gunnarsson, som lämnat för just Arboga Södra.

På pluskontot finns vasse forwarden Rezene Berhane, som under flera års tid sprutat in mål för Kungsör. Berhane har dragits med en knäskada och missat hela vårsäsongen, men kan göra sin tävlingsdebut för rödsvart i derbyt.

– Han har kanske inte en hel match i sig, men han kan spela, säger Armin Suljic.

Armin Suljic.
Köping FF-tränaren Armin Suljic. Foto: Michaela Ericzén

Vad blir nycklarna för att besegra Arboga?

– Vi brukar göra på ungefär samma sätt inför varje match, den här matchen blir inget undantag. Vi ska spela med hög intensitet och sätta vårat försvarsspel, både det höga försvarsspelet men också känna oss trygga med att försvara lågt när vi behöver, säger Suljic och fortsätter:

– Offensivt tror jag variation blir en viktig del, så att vi inte blir för lättlästa. Att vi vågar äga boll men också spela i djupled.

Ni möts på Ekbacken imorgon och sen igen på IP nästa vecka. Hur tänker du kring att det kommer två derbyn så tätt?

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Vi lägger fokus på matchen imorgon sen får vi ta hemmamatchen nästa vecka. Men det är kul med lite Champions League-känsla, haha.

Lördagens derby startar klockan 14 på Ekbacken. Nästa lördag, den 8 augusti, möts lagen igen. Då med avspark klockan 15 på Köpings IP.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-