Köping
10:30 | 16 juli 2021

Bil stals i Köping – kraschade in i träd under kortare polisförföljande

Kvinna i 20-årsåldern misstänks för stölden av bilen samt flera andra brott.

Polisjakten tog slut när den stulna bilen körde in i ett träd. Foto: Läsarbild

Vid 21.45-tiden på torsdagskvällen stals en personbil i Köping. Enligt polisen hade en kvinna tvingat till sig bilnycklarna från en man och kört iväg i hans bil. Vid tillfället ska även visst våld ha använts. Vid Torggatan i Köping uppmärksammade allmänheten en polispatrull på detta och när patrullen fick syn på den stulna bilen valde föraren att försöka fly.

Förföljandet gick från Sveavägen till Vretlundavägen där kvinnan körde över gräsmattor och en fotbollsplan. Kvinnan kör sedan ut på Barnhemsgatan där hon krockade med ett träd i närheten av byggandet av den nya rondellen vid Ringvägen.

– Efter det försökte biltjuven att springa från platsen, men efter en kortare löptur blev personen ifattsprungen och gripen, säger Richard Florén, förundersökningsledare vid lokalpolisområde Västra Mälardalen.

Exakt hur det gick till när bilen stals är oklart i nuläget men kommer undersökas, enligt Richard Florén. Klart är i alla fall att ingen person skadades i samband med händelsen. Den stulna bilen fick dock skador efter krocken med trädet.

Föraren av den stulna bilen, en kvinna i 20-årsåldern, sitter just nu anhållen. Händelsen rubriceras som rån, men kvinnan är även misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-