Bowling
08:11 | 14 september 2021

Carl Eklunds fina skalp – tog hem junior-EM i dubbel

IKW/KBK:s supertalang vann dramatisk final ihop med Robin Ilhammar: ”Vi tror knappt att det har hänt”.

Bowlingtalangen Carl Eklund, 15. Foto: Björn Blomgren

I lördags inleddes U18-EM i Nederländerna för IKW/Köping BK:s Carl Eklund. På måndagskvällen kunde 15-åringen titulera sig junioreuropamästare efter att ha tagit hem dubbeln ihop med Robin Ilhammar från Team Clan BK.

– Det är sjukt. Vi tror knappt att det har hänt, säger Carl Eklund, till Svenska Bowlingförbundets hemsida. 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Svenska Bowlingförbundet (@swebowl)

Eklund och Ilhammar imponerade redan i kvalet där de satte dubbla junioreuroparekord. Efter en jämn och tuff semifinal mot det danska paret Anton Petersen och Nicolas Carter lyckades det svenska laget ta sig till final där hemmanationen Holland bestående av Kenneth Ramos och Vince van der Loo stod för motståndet.

Även där blev det jämnt, men Eklund och Ilhammar visade prov på kyla när de till slut vann med siffrorna 513 mot 459. Carl Eklund och Robin Ilhammar fick därmed ställa sig högst upp på prispallen på junior-EM:s första distans.
– Det känns extremt bra, det var en press. Det var lite skakis där i början, sen började det lossna lite, säger 15-årige Carl Eklund som vann guld i sin första distans på sitt första Junior-EM.
– Det är otroligt stort. Man tror knappt på det själv. Sen är det en otroligt lättnat, när man vet att man har gjort någonting bra, säger Robin Ilhammar, till Svenska Bowlingförbundets hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-