Köping
13:37 | 23 maj 2023

Debatten går vidare

Fredrik Andersson (VF) svarar Per Ågren (S)

Vanligt folk i Köping. Foto: Michaela Ericzén

Det är glädjande att du vill diskutera det ökade elbehovet framåt, och att ni Socialdemokrater inte kommer att driva frågan om storskalig vindkraft i kommunen under denna mandatperiod (trots att somliga i ert parti går ut med motsägande information). Men jag förstår samtidigt att kärnkraften är en bannlyst fråga för er, den frågan resignerar ni socialdemokrater verkligen från och tassar som en katt runt het gröt.

Jag anser inte att det är särskilt klädsamt att du Per Ågren försöker förminska ett annat politiskt partis existens till en fråga, du vet vid det här laget att partiet Vanligt Folk finns att räkna med i alla frågor rörande kommunen och dess invånare, vi välkomnar självklart debatten i alla frågor och räkna med att vi kommer att finnas där.

När det gäller frågan om t ex, SMR kärnkraftverk och din fråga om placering så vet du lika bra som jag att det inte är nått som vi ensamt kan bestämma.

Den mest effektiva inmatningen av elproduktion är sannolikt Oskarshamn och Ringhals eftersom elnätet är byggt och anpassat för de effekterna sedan tidigare. Rent teknisk en väldigt bra placering av SMR. Det är inte fallet i Köping och uppenbarligen finns tillräcklig effekt i nätet i vår kommun eftersom Mälarenergi kan förse Plagazi med nödvändig el.

När det handlar om transparens och kommunens invånares kännedom om ovan så med tanke på den aktuella diskussionen om en eventuell etablering av en jättelik vätgasfabrik mitt i Köping som du Per och dina partikamrater tecknat avsiktsförklaring om, vad har Köpings invånare fått för information innan om detta?

Elefanten kanske har smugit ur rummet, eller?

Fredrik Andersson (VF)


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-