Basket
21:30 | 26 april 2021

Drömmen lever för Köping Stars – besegrade Norrköping på hemmaplan

På måndagskvällen vann Köping Stars sin första kvartsfinalmatch, och gör sig nu redo för ett fjärde möte mot Norrköping Dolphins.

Köping Stars. Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

Det var vinna eller försvinna för Köping Stars inför måndagens tredje kvartsfinalmatch mot Norrköping Dolphins, som vunnit de två första drabbningarna.

Kvällen till ära gjorde sig Köpings så kallade sjätte spelare, nämligen publiken, sig påmind. Genom ett initiativ från en supporter fick alla som ville skriva en hälsning på varsin ballong som sedan sattes upp på läktaren. Detta resulterade i en ovanligt färgglad läktare, och ett symboliskt stöd för Köping Stars.

– En del av grabbarna har inte fått uppleva Köpingspubliken vilket är tråkigt, men det här var ett jättekul initiativ och vi uppskattar verkligen stöttningen, säger ”Jotti” Nikolaidis.

Och tanken på hur stämningen hade varit med fullsatta läktare en kväll som denna är nästan svindlande, då Köping gjorde en sista kraftsamling och vann med 80-78.

I halvlek ledde hemmalaget med 48-39, men precis som i de två föregående kvartsfinalmatcherna tog Norrköping in på Köping allt mer.

– Första halvlek spelar vi mestadels bra försvar, och vi har 15 assist redan i första halvlek vilket var fantastiskt för oss, det är vad vi hade på en hel match förra gången. Inför andra halvlek var det sista vi sa att vi inte får börja för tidigt med kortare anfall, men jag nådde inte riktigt fram. Det var en lite tyngre period och jag fick bränna två time out redan i tredje perioden för att påminna grabbarna, förklarar coach ”Jotti” Nikolaidis.

Ny match på onsdag, vad vill ni göra mer och mindre av jämfört med idag?

– Vi hinner bara med en träning, men nu känner man motståndet så man kanske kan göra några småjusteringar. Men de stora, viktiga sakerna är just att vi orkar få runt bollen och kropparna i det offensiva spelet och att vi defensivt håller oss till vår plan. Och returtagningen, idag tar Norrköping nio fler returer, så det är något vi måste städa upp.

Vill du lyfta någon speciell spelare efter kvällens match?

– Ernests Kalve kliver fram när vi verkligen behöver det. Och Mitch ger oss en jättebra första halvlek där han avlastar Craig så att vi håller oss fräscha. Jag tycker att alla går in och hjälper till på sitt sätt idag, avslutar ”Jotti”.

Matchfakta kvartsfinal 3 av 5
Köping–Norrköping 80–78
(29–21, 19–18, 12–18, 20–21)
Poäng, Köping: Craig Victor II 15, CJ Jackson 14, Jonah Mathews 14, Ernests Kalve 13, Niklas Larsson 11, Leonard Halling-Ibo 9, Michiel Petersen 4.
Norrköping: Terry Larrier 26, Kamau Stokes 15, Tyler Flack 14, Adam Ramstedt 13, Phillip Carr 5, Felix Terins 3, Tim Schüberg 2.
Publik: 8.

(Norrköping leder med 2-1 i matcher)

Även onsdagens match spelas i Karlbergshallen, uppkast klockan 18.04.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-