Basket
09:53 | 16 juli 2021

Erik Flood förlänger kontraktet med Köping Stars

”När jag fick möjligheten att vara kvar en säsong till var det ingen tvekan”.

Erik Flood stannar i Köping Stars säsongen 2021/2022. Foto: David Eriksson

Spelare nummer elva är klar för Köping Stars. Erik Flood, som anslöt från Fryshuset i slutet av förra säsongen, har förlängt sitt kontrakt.

– Erik VILL vara kvar i Köping. Han har fått förutsättningarna förklarat för sig och väljer att stanna. Det är oerhört viktigt för en klubb, säger Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

Gehrke säger vidare:

Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke. Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

– Erik är en vingspelare som kommer att konkurrera om speltid mot främst Niklas Larsson och Hampus Åhlin. Erik är min försäkring på att varken Niklas eller Hampus slappnar av på jobbet, för då tar han deras minuter.

Eskilstuna Basket-fostrade Flood har utöver spel i Stars och Fryshuset även testa på spel i Irland, Tyskland och Spanien. 22-åringen själv säger att det var en självklarhet att stanna i Stars.

– När jag fick möjligheten att vara kvar en säsong till var det ingen tvekan. Jag trivdes i klubben från första dagen, säger Erik Flood.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Köping Stars (@kopingstars)

Flood kommer ha en mindre roll i Köping Stars kommande säsong, men han är villig att ta kampen och samtidigt vara redo när han behövs på planen.

– Jag är van att behöva kämpa för speltid. Så har det alltid varit. Jag kommer förbereda mig inför varje match som om jag skulle spela. För om chansen dyker upp måste jag vara redo annars sviker jag mig själv och laget.

Erik Flood kommer inom kort att flytta till Köping och samtidigt göra sig redo för höstens seriestart av SBL.

– Det underlättar att bo på plats. Man blir lättare en del av laget och föreningen då. Det ska bli riktigt intressant att ha Torbjörn Gehrke som coach men även att lära sig av mer erfarna spelare som Niklas och Hampus. Jag kommer suga åt mig som en tvättsvamp.

Elva spelare står nu under kontrakt med Köping Stars och en spelare till ska hämtas in. Tränare Gehrke är nöjd med hur truppbygget har gått hittills. Han lyfter främst fram de som kanske inte är tänkta i startfemman till premiären.

 Efter 20 år som coach så vet jag att spelarna 9-12 i en trupp, som inte får mest speltid eller mest ansvar, oftast är de som gör att laget bär eller brister. Det är inte enkelt att ha dessa roller så att få en vuxen spelare som Erik, med tre års erfarenhet av utlandsspel, samt ett år i SBL att ta sig an en sådan roll är ovärderligt.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-