INSÄNT
13:45 | 3 maj 2022

Om svenska fåglar

Hedströmsdalens Ornitologiska Förening höll föredrag.

Åååå så vackra, det hade jag ingen aning om, spännande, finns de här i vår region?

Många var kommentarerna vid föredraget om svenska fåglar som Staffan och Kjell Ekelund från Hedströmsdalens Ornitologiska Förening höll den 25 april.

Staffan berättade om fåglarna. Särskilt intressant är pilgrimsfalken som vi har lyckan att få ha boende i Köping. Den bor uppe på Norsasilon och där finns också en kamera. Gå in på falken.koping.net så kan ni se dem, just nu ligger honan och ruvar på äggen. När pilgrimsfalken dyker kan den komma upp i 320 km/tim. Imponerande!

Kjell visade massor med fina bilder på fåglarna och vi kunde känna igen den fågel som sitter på stolparna efter E18. Det är ormvråken, titta nästa gång ni är ute och åker.

I pausen bjöd vår förening HjärtLung på kaffe och bulle. Vi minglade och träffade gamla bekanta och gjorde nya bekantskaper. Vår lokal på Glasgatan 20 (Köpings Mekaniskas gamla huvudkontor) är jättefin till dessa träffar.

På Hedströmsdalens Ornitologiska Förening hemsida finns massor med information, adress www.alcedoattis.se. Till exempel platser som lämpar sig särskilt bra ur fågelskådningsperspektiv, så kallade fågellokaler, galleri med fina bilder från deras Instagramkonto ”hof_birds”, och inte minst hur man blir medlem.

På taket på Norsasilon i Köping häckar den unika pilgrimsfalken.

Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-