Fotboll
04:59 | 23 april 2021

Forsby FF uttaget till internationellt projekt med Disney och UEFA

Under våren startar Forsby FF för första gången projektet Playmakers, som är skapat för att introducera fler flickor i fotbollens magiska värld med hjälp av Frost och Superhjältarna.

Ledartrion för Forsby FF F14-15 består av Johan Terol Carlsson, Henrik Herko och Johan Jansson. 

Forsby FF har åtta damlag och ett herrlag och vill se ännu fler flickor och kvinnliga ledare i föreningen.

Därför var det en ren lyckoträff när Svenska Fotbollsförbundet kontaktade klubben och erbjöd en plats i projektet Playmakers.

Playmakers är ett projekt som UEFA har utvecklat tillsammans med Disney. I fjol genomfördes projektet i 30 länder runt om i världen, och i år har turen kommit till Sverige.

Forsby FF är en av tio föreningar i Sverige som har blivit uttagna, och nu pågår förberedelserna för fullt inför premiären den 6 maj.

– UEFA och Disney har tagit fram en träningsform där man leker fotboll. Syftet är att få flickor i åldrarna 5-8 år att vilja spela längre, bli mer delaktiga och framförallt tycka att det är kul. Samt att locka kvinnliga ledare till fotbollen, vilket det är ont om idag, säger Richard Malmqvist som sitter med i Forsby FF:s styrelse.

Det är laget för flickor födda 2014 och 2015 som kommer att få ta del av den nya träningsformen. Ledare är Henrik Herko, Johan Terol Carlsson och Johan Jansson.

Trion ser fram emot våren och är utbildade av Svenska Fotbollsförbundet.

– Vi har inte riktigt landat i exakt hur vi ska göra, men vi tänkte köra Frost innan sommaren och Superhjältarna i höst, säger Henrik Herko.

Det finns tio träningstillfällen per story, och varje träningstillfälle är pedagogiskt upplagt med olika övningar som förklaras av själva sagan.

– Det är som att ha en pedagogisk förskollärare som förklarar varför man gör de olika övningarna, säger Johan Terol Carlsson.

– Och varje träning avslutas med en cliffhanger inför nästa gång, så att man hela tiden håller intresset uppe, säger Johan Jansson.

Deltagarna får även med sig hemläxor för varje gång så att även vårdnadshavare kan engagera sig.

Idag har laget cirka 15 medlemmar och ledartrion ser gärna ännu fler.

– De som vill får vara med, och engagerade föräldrar är också varmt välkomna, säger Henrik Herko.

Samtliga ser projektet som ett utmärkt tillfälle att utveckla sina ledarkunskaper.

– Det här är ju kul för oss ledare också, ett helt nytt sätt att tänka. Det är bara att suga åt sig av kunskapen för det finns inga nackdelar med det här, säger Johan Terol Carlsson.

På torsdagar mellan klockan 17 och 18 kommer Playmakers Forsby FF hålla till på 7-mannaplanen vid Krillan i Köping. Klubben har även planer på att starta ett lag för flickor födda 2016 och 2017 efter sommaren.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-