Basket
12:02 | 28 april 2021

Jotti: ”Pressen ligger på Norrköping”

Optimism hos Köping Stars efter reduceringen i kvartsfinalserien: ”I sportens värld kan allt hända".

Stars tränare Panagiotis "Jotti" Nikolaidis. Foto: Magazin24/Arkiv

Köping Stars stod för en stark insats i måndags och reducerade till 2–1 i matcher i kvartsfinalserien mot Norrköping Dolphins. Segersiffrorna i Karlbergshallen skrevs då till 80-78 och tränaren Panagiotis “Jotti” Nikolaidis menar att det krävs en minst lika stark insats om Stars ska ha möjlighet att kvittera till 2–2 i matcher när lagen möts igen i Karlbergshallen under onsdagskvällen.

– Vi behöver nog spela ännu bättre än vi gjorde i måndags. Vi spelade väldigt bra senast, framför allt i första halvlek, men vi behöver nog komma upp ett snäpp till i försvaret. Offensivt behöver vi spela enkelt. Det handlar om att röra på kropparna, läsa vad deras försvar ger oss för ytor och utnyttja de lägen som uppstår. Norrköping är ett fysiskt och välorganiserat lag så för oss gäller det att ta löpningar som gör det jobbigt för Norrköping, säger Stars-tränaren.

Ligger pressen på Norrköping inför den fjärde kvartsfinalen? 

– Ja, det kan jag hålla med om. I sportens värld kan allt hända. Vi var utdömda av i stort sett hela basket-Sverige på förhand och de flesta trodde Norrköping skulle vinna i tre raka matcher, men vi ger oss inte så lätt. Pressen ligger på Norrköping. Som spelare gäller det att älska såna här situationer, omfamna det och ge allt på planen.

Leonard Halling-Ibo var en av flera Stars-spelare som spelade bra mot Norrköping i måndags. Halling-Ibo presterade så pass bra att han utsågs till matchens lirare. Foto: Michaela Erizcén

Vid måndagens match var Stars bra med i returtagningen – åtminstone i första halvlek. I andra halvlek tog laget 17 färre returer än Norrköping. Det får inte upprepas, menar “Jotti”.

– Vi tappade lite bolltempo generellt i andra halvlek senast. Samtidigt blev vi lite ängsliga och tappade energi i försvaret. I kväll kan vi inte tumma på försvaret alls för då blir vi straffade. Det är svårt att spela enkelt, hur konstigt det än låter, men vi behöver göra det.

Hur stor roll spelar det att även denna match spelas i Karlbergshallen?

– Det är klart att det spelar roll att vi är på hemmaplan. Basket är en marginalsport och spelarna känner sig bekväma på ett annat sätt i Karlbergshallen. Killarna kan varenda centimeter av planen och är vana vid inramningen.

Hur är läget i truppen?

– Vi kommer ställa upp med samma elva spelare som senast. Killarna kanske är lite slitna, men det är inget som håller oss tillbaka i ett slutspel. Det är bara att köra på.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-