Köping
09:18 | 20 maj 2021

Klart: Köping Stars flyttar in i nya hallen

SBL-basket i Köpings bad & sport till hösten.

Köping Stars spelade en match i nya hallen Köpings bad & sport den gångna säsongen. Nästa säsong ska samtliga hemmamatcher spelas där. Foto: Michaela Ericzén/arkiv

Det har varit mycket debatt kring hur tillgången till nybyggda Köpings bad & sport ska fungera mellan stadens idrottsklubbar. Nu har ett beslut tagits. Från och med nästa säsong fungerar hallen som matcharena för Köping Stars.

Övriga föreningar som påverkas av detta är överens med kommunen om nya förutsättningar för sin verksamhet, enligt ett pressmeddelande från Köpings kommun.

”Under våren inkom önskemål från Köping Basket om att förlägga sina ligamatcher kommande säsonger i den nya hallen. Anledningen är att det blir bättre miljö och möjligheter för spelare, publik och TV-sändningar i den nya arenan. Köping Basket har själva köpt in basketförbundets landslagsgolv som passar för matchspel. Köpings kommun har fört konstruktiva diskussioner i positiv anda med både Köping Basket och övriga berörda föreningar, alltså innebandyklubbarna IBK Köping, VMIB och Köping IS för att komma fram till en lösning för dem”, skriver Köpings kommun i pressmeddelandet.

Lösningen blir att matchgolvet för basketen kommer läggas och tas bort under matchdagen.

”Den ordinarie förutsättningen är att det är matchspel på vardagar och på så sätt kommer övrig verksamhet att beröras så lite som möjligt och föreningar som eventuellt får flytta sina träningar vid dessa tillfällen kommer att beredas plats i Karlbergshallen”, skriver kommunen.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-