Fotboll
10:30 | 8 december 2020

Kolsvafostrad ytterback förstärker Köping FF

Ansluter från division 2-lag: "Det kändes rätt från början".

Ytterbacken William Björnsson ansluter till Köping FF. Foto: Köping FF

Köping FF har gjort klart med lagets tredje nyförvärv efter målvakten Emil Björklund och mittfältaren Max Lundberg. Från divison 2-laget IFK Kumla hämtas Kolsva IF-fostrade ytterbacken William Björnsson.

– Det kändes rätt från början när vi kom i kontakt. När jag sen träffade ledarna som berättade om föreningens ambitioner, sättet de tränar och spelar fotboll på samt min roll i laget så var det inte så mycket att fundera på, säger 19-årige Björnsson till KFF:s hemsida.

Ytterbacken har Kolsva IF som moderklubb, men representerade även Skiljebo och Köping FF under juniortiden. Under den tiden blev han även uttagen till distriktslaget och fick representera Västmanland på Elitpojklägret i Halmstad 2016. Björnsson gick sen vidare till Örebro SK där där han fick ett genombrott under hösten 2017 med U19- och U21-laget. Han uppmärksammades av SvFF och spelaren blev uttagen till SvFF:s Future Team.

Närmast kommer han alltså från spel i IFK Kumla och division 2. Nästa år väntar spel i division 3 med Köping.

– Jag känner att jag kan utvecklas här och bli en bättre fotbollsspelare. Alla andra saker som lägenhet och jobb löste sig och nu är jag här.

KFF:s huvudtränare Armin Suljic säger så här om det senaste nyförvärvet:

– En spelare med bra vänsterfot vilket givetvis är konkurrensfördel. Stark defensivt en mot en. Stor vilja att delta i anfallsspelet som ytterback samt bra skolad vilket bör underlätta att inordna sig lagets arbetssätt. Ett riktigt bra nyförvärv med framtiden för sig.

KFF:s sportkommité om William Björnsson:

– Att ha möjligheten att locka hem en meriterad spelare som William säger mycket om den miljö vi bygger där våra spelare får en fin utveckling i en mycket ambitiös och skön grupp ledare och spelare. Den här typen av killar drivs av det rent sportsliga och det vi kan erbjuda där avgör. Det känns otroligt skoj att få hem ytterligare en av våra duktiga spelare födda 2001-2002 som nu hjälper klubben på denna spännande resa!

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-