Basket
22:23 | 6 april 2021

Larsson första spelaren att nå 100 matcher med Stars

Lagkaptenen Niklas Larsson är den första spelaren i Köping Stars som har spelat 100 matcher i ligan.

På tisdagskvällen tog Köping Stars emot Norrköping Dolphins på hemmaplan. Innan matchen firades en målstolpe i klubbens historia, lagkaptenen Niklas Larsson är nämligen klubbens första spelare att spela 100 stycken tävlingsmatcher i ligan. Dagen till ära spelade Larsson därför med tröjnummer 100.

– Det är klart att det är kul, det uppskattas att man får lite uppmärksamhet innan matchen. Sedan går jag inte runt och tänker på hur många matcher jag har spelat, men det är kul, säger Niklas Larsson.

Hur skulle du sammanfatta din tid i Köping?

– Jag har varit med sedan första året i ligan och det är en rolig resa. Förra året var vi topplag redan andra året i ligan och det har gått lite trögare i år men det känns ändå som att vi har något bra här. Det är synd att publiken inte får vara här, det skulle hjälpa jättemycket och det är väl lite det som är den stora grejen här i Köping, att publiktrycket är så enormt.

På frågan hur han skulle beskriva kvällens match blir svaret inte fullt så muntert. Köping förlorade med 80-87 mot Norrköping.

– Det var en ganska dålig match tycker jag, från båda lagen. Det var segt och vi kom aldrig riktigt igång, jag tycker nästan sju poäng under är bättre än vad vi spelade. Men vi satte ganska många tuffa skott som gör att vi ändå hänger med i matchen, säger Niklas Larsson.

Coach ”Jotti” Nikolaidis instämmer.

– Vi sköt bollen ganska bra i första halvlek men spelade inte särskilt bra försvar överlag. Det var lite av en falsk ledning vi hade i första halvlek, vi var inte riktigt där. Sedan började de sätta sina skott och vi missade flera chanser, säger ”Jotti”.

Finns det något positivt som ni tar med er?

– Vi skjuter bra från trepoängslinjen. Vi ligger på 45 procent. Fast det är lite att förvänta nu när vi har flera stora spelare borta och spelar mer med mindre spelare som förväntas skjuta lite bättre.

Efter tisdagens förlust återstår två matcher i grundserien för Köping Stars, två bortamatcher mot Fryshuset och Nässjö. Därefter väntar slutspel som avgörs i bäst av fem matcher mellan den 21 april och den 2 maj.

Matchfakta Köping – Norrköping

Slutresultat: 80–87 (23–16, 18–23, 12–28, 27–20)

Poäng Köping: CJ Jackson 24, Jonah Mathews 23, Craig Victor II 16, Gustav Hansson 8, Leonard Halling-Ibo 5, Alan Zekovic 2, Niklas Larsson 2.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-