Köping
08:49 | 27 maj 2021

Ljuset i mörkret – bion öppnar för 50 besökare

Flera efterlängtade biopremiärer att vänta när restriktionerna lättar för svenska biografer.

Foto: Michaela Ericzén

Från och med den 1 juni välkomnar Svenska Bios 38 biografer runt om i landet upp till 50 gäster till varje biosalong, skriver Svenska Bio i ett pressmeddelande.

Detta innebär att Royal i Köping har mycket att se fram emot under sommaren.

Svenska Bios biografer har hållits öppna under hela pandemin, och nu väntar en lite mer inkluderande och gemensam bioupplevelse. De biografer som endast visat film under helgerna välkomnar nu besökare alla dagar i veckan, skriver Svenska Bio i pressmeddelandet.

– Det är många som uppskattat att vi hållit öppet under hela den här perioden. Folk har verkligen längtat efter filmupplevelsen som inte går att få någon annanstans. Det är fantastiskt att vi äntligen kan välkomna fler till salongerna och ge dem en möjlighet att på ett tryggt och säkert sätt dela filmupplevelsen tillsammans med andra, säger Peter Fornstam, vd för Svenska Bio.

Flera efterlängtade biopremiärer slåss om uppmärksamheten, bland annat Godzilla vs. Kong, Tom & Jerry, Cruella, Black Widow, Fast & Furious 9 och Space Jam: A new legazy.

Svenska Bio utlovar en rad säkerhetsföreskrifter, bland annat gott om utrymme mellan varje sällskap och utspridda visningstider för att begränsa folksamlingar i foajéerna.

– Vi ser till att våra besökare ska kunna gå på bio på ett tryggt sätt. Eftersom vi aldrig stängt ner helt har vi kontinuerligt jobbat med smittskyddsåtgärder. När vi dessutom valt att satsa extra på att rusta upp biograferna är alla våra biografer redo att ta emot fler besökare, säger Åke Hedlund, vice vd och driftschef på Svenska Bio.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-