Basket
11:45 | 16 juni 2022

Stars har gjort klart med förste amerikanen

204 centimeter långe och 97 kilo tunge spelaren ansluter i augusti.

Arbetet med att skapa en slagkraftig trupp för Köping Stars är i full gång. Foto: David Eriksson/arkiv

Köping Stars har säkrat upp sin förste amerikan till nästa säsong och det blir ett helt nytt ansikte som ansluter. 25-årige Quattarius Wilson, född och uppvuxen i Alabama, kommer närmast från Panthers Schwenningen i den tyska andra divisionen.

– Jag spelar tufft, ger alltid allt och tar kampen på planen. Jag gör det laget behöver för att vi ska kunna vinna så många matcher som möjligt, säger Quattarius Wilson till Köping Stars hemsida. 

Bortsett från sin college-karriär så har Wilson, utöver spel i Tyskland, dessförinnan vunnit cuptiteln i Nederländerna med laget Basketball Academie Limburg. Eftersom vanan att flytta är stor så hoppas Wilson att det ska gå lätt för honom att anpassa sig till Sverige, Köping och Stars sätt att spela.

– Jag har lärt mig genom alla lag- och coachbyten. Det var ett större problem när jag var yngre. Nu är jag mycket mer anpassningsbar, säger Wilson.

Quatarrius Wilson. Foto: wiha-panthers.de / Köping Stars

Torbjörn Gehrke om beslutat att värva Quattarius Wilson:

– Jag ”scoutade” honom redan för två år sedan men valde då en mindre spelare. Jag har sedan haft koll på honom och han hade en ruggigt bra rookiesäsong i Nederländerna. Så det var inget svårt beslut att kontraktera honom.

Gehrke säger vidare:

– Vi får en hård spelare som inte räds fysisk kontakt varken i det offensiva eller defensiva spelet. Han är en ödmjuk spelare som vet vad han är bra på och spelar enkelt. Med ”Q” i laget kan vi spela snabbare, men får även en ”inside-närvaro” som vi saknade ifjol, säger Gehrke.

Quatarrius Wilson anländer till Köping i mitten av augusti.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-