Basket
04:44 | 29 april 2021

Stars-kaptenen: ”Tycker inte vi har varit bättre än ett kvartsfinallag”

Niklas Larsson besviken efter uttåget ur slutspelet, men positiv till lagets insats: ”Vi fightas rejält med Norrköping”.

Köping Stars-kaptenen Niklas Larsson. Foto: David Eriksson

Köping Stars historiska första slutspel tog stopp i kvartsfinalen. Favorittippade Norrköping Dolphins blev för svåra, vann den fjärde kvartsfinalen med 92–80 och gick vidare till semifinal efter 3–1 i matcher. Stars gav Norrköping en rejäl match under kvartsfinalserien, men det räckte inte till menar kaptenen Niklas Larsson.

– Det har varit på håret sen den tredje kvartsfinalen. Självklart är det tråkigt att det är slut, men ska man se över hela säsongen är det kanske inte jättekonstigt. Jag tycker inte vi har varit bättre än ett kvartsfinallag i år så det är väl ganska logiskt, säger Niklas Larsson, som fyllde 27 år under onsdagen.

Det var kanske inte riktigt så här du ville fira din födelsedag, va? 

– Nej, så klart. Det var en tuff match och jag tycker ändå vi kämpar hårt väldigt länge. Ett tag låg vi nästan 20 poäng efter, men tog igen det till sex eller sju poäng. Tyvärr missar vi för många skott och det har vi gjort hela säsongen egentligen. Ärligt talat så tycker jag inte att Norrköping har varit så jäkla bra, men de är bättre än oss i alla fall, konstaterar Stars-kaptenen.

Vad är det som gör att Norrköping vinner kvartsfinalserien och inte ni? 

– Norrköping har spelat bra hela säsongen medan vi har spelat bättre i fyra slutspelsmatcher. Det är svårt att bara koppla på. Det var en ganska jämn kvartsfinal, men i grundserien var Norrköping många segrar före oss. Vi skulle ha behövt ha det här flytet i slutet på grundserien, men det har varit hackigt hela säsongen och mycket skador. Det går inte att bara slå på flytet när man kommer till ett slutspel. Det är svårt.

På en skala 1–5, vad ger du Köping Stars för betyg den här säsongen?

–  En 2:a. Det var ingen jättesäsong från oss. Vi kom sjua i grundserien, men slutspelet väger ändå upp en hel del. Jag tycker vi är mycket bättre i slutspelet än under grundserien. Vi fightas rejält med Norrköping i fyra matcher och höll jämna steg hela vägen. Lite positivt finns det att bygga vidare på, men som sagt är det surt att torska. Samtidigt har det varit en annorlunda säsong. Den tråkigaste säsongen hittills egentligen eftersom vi inte får spela inför publik. Det är inte alls samma sak när det är näst intill tomt på läktarna.

Vad händer nu då? 

– Nu blir det vila ett tag. Man är ganska mör i kroppen fast vi bara spelat fyra matcher här på slutet. Sen får vi se. Vi tittar framåt och sen får vi se hur det blir i framtiden, avslutar Köping Stars-kaptenen Niklas Larsson.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-