Ishockey
22:39 | 20 oktober 2021

Surahammar ångar på – Köping plockade poäng mot Nyköping

Sjunde omgången i Hockeyettan Västra spelades under onsdagskvällen. Surahammar tog hem en trepoängare mot Kumla HC medan Köping knep viktiga poäng mot Nyköping.

Surahammar IF firar mål under matchen. Fotograf: Rasmus Forsström

Surahammar IF mötte under kvällen bottenplacerade Kumla HC. Där Surahammar gick vinnandes och därmed tog sin sjunde raka seger. Man leder serien och har bara tappat ett poäng på de sju inledande matcherna.

Kumla var det som öppnade matchen med 0-1, första skottet på mål för Kumla. Surahammar fick en tekning i offensiv-zon som gör att man via Lukas Söderlund kvitterar till 1-1.

I andra perioden skulle det dröja innan någon av lagen ville göra mål. Tretton minuter in i mitten perioden utökar Surahammar till 2-1. Men snabbt därefter kvitterar Kumla till 2-2.

Surahammar fick power-play med sig i slutet av andra perioden. Vilket inledde tredje perioden med att Surahammar tar ledningen till 3-2 i power-play. Lukas Söderlund var het ikväll. Sura-spelaren nätade 4-2 vilket gjorde han till hat-trick hjälte. Kumla tog timeout i slutet av matchen. Man plockade då målvakten vilket Surahammar tog till sin fördel. Samuel Ander sätter in pucken i tomkasse. Men det var inte riktigt över där. Kumla kontrar med enbart sekunderar kvar och hittar mål med en sekund kvar. 5-3 slutade matchen.

Hat-trick hjälten Lukas Söderlund summerar matchen.

– Det känns oerhört bra, vi har ett bra lag. Det är laget före jaget här inne, säger Lukas om sjunde raka segern.

Surahammar spelar nästa match borta mot Mariestad BoIS vilket blir en tuff match enligt Lukas, som själv spelat i Mariestad.

– Det blir en tuff nöt att knäcka där borta i Mariestad. Det är riktigt surt att komma dit. Pressen ligger hos Mariestad vi har ingenting att förlora där nere.

– Det är lika bra att göra ett hat-trick som det är att täcka ett skott för laget. Jag skiter fullständigt i om jag gör tre mål eller någon annan gör tre mål. Laget före jaget. Så länge vi tar tre poäng, säger Lukas om sitt hat-trick.

Matchstatistik: Surahammar IF – Kumla HC Black Bulls 5-3 (1-1, 1-1, 3-1)

Skott: 40-32

Utvisningsminuter: Surahammar IF 1×2, Kumla HC 5×2

Målskyttar Surahammar IF: Lukas Söderlund 3. Jakob Forslund och Samuel Ander

Publik: 274


Köping HC hade bortamatch mot ett starkt Nyköpings SK. Det var väldigt mycket press från Nyköpings del i första och andra perioden. Men målvakten Oscar Svensson gjorde ett lysande jobb i Köpingskassen. Medan försvarsspelet även gjorde sitt jobb framför kassen.

Nyköping tog ledningen i början av första perioden men Köping kvitterade via kapten Marcus Viitanen i början av andra. En jämn match där det blev ett poäng till Köping.

– Vi krigar för tre poäng. Men Nyköping är aningen piggare än oss. Vi har gjort en jättematch. Startar matchen på högt tempo gör Nyköping men vi försvarar oss på ett sunt sätt. Vi har bud på mer mål. Vi får fokusera vårt spel på lite kontringar idag. Vi får ett gäng farliga lägen, säger Köpings tränare Johan Hellström om matchen mot Nyköping.

I slutet av tredje perioden drog sig Köping på en 2+2-utvisning. Vilket enligt Johan inte var helt korrekt.

– Det var en tvåa men inte en 2+2-utvisning. De får även en avvaktande utvisning i övertid. Spel 5 mot 3 i övertid och avgör.

Matchen slutade 2-1 till Nyköpings SK där Köping ändå tog med sig en viktigt poäng.

Matchstatistik: Nyköpings SK – Köping HC 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Skott: 48-17 (13-4. 20-8, 11-5, 4-0)

Utvisningsminuter: Nyköpings SK 2×2, Köping HC 2×3, 1×2+2

Målskyttar Köping HC: Marcus Viitanen

Publik: 411


IFK Arboga spelade även match i Hockeytvåan Västra B mot Filipstads IF. Där man slåss om toppen och vann med 3-6.

Matchstatistik: Filipstads IF – IFK Arboga IK 3-6 (1-0, 2-4, 0-2)

Skott: 29-45 (8-14, 13-16, 8-15)

Utvisningsminuter: Filipstads IF 3×2, IFK Arboga 1×2 1×5+20

Målskyttar IFK Arboga: Charlie Hellström 2, Erik Lindberg, Henrik Nordström 2, Melvin Blomberg

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-