Köping
10:04 | 7 mars 2023

Tågvärd mottog hot och blev spottad i ansiktet

En misstänkt gärningsman kunde identifieras.

Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Vid 16.40-tiden på måndagseftermiddagen kallades polis till järnvägsstationen i Köping. Detta skedde efter att en tågvärd hade blivit hotad till livet samt spottad i ansiktet av ungdomar som åkte med tåget trots att de inte hade biljett. Ungdomarna uppges ha sagt att de hade skjutvapen. En av ungdomarna ska även ha burit en skyddsväst.

Det visade sig att tågvärden hade tagit bild med mobilen på en av de misstänkta ungdomarna. Den personen kunde identifieras av patrullen, men de andra var maskerade och svårare att identifiera. Den utsända patrullen topsade av spott på glasögon för att säkra bevis. Sen togs ett beslut om husrannsakan på hemadressen, oklart var, för den identifierade ungdom. Den verkställdes och på plats fotograferades kläder som stämde överens med den misstänktes från tågvärdens fotografi. Den misstänkte uppges vara i 15-årsåldern och misstänks bland annat för hot mot tjänsteman.

Fler polisiära händelser från måndagen (den 6 mars): 

  • Vid 10.30-tiden kallades en polispatrull till Kölsta utanför Köping efter att ett inbrott upptäckts. Inbrottet ska ha skett under natten till måndagen. Tekniker skickades ut till platsen. Händelsen rubriceras som inbrottsstöld.
  • En polispatrull skickades till Väpnaregatan i Köping vid 15-tiden efter rapporter om bröder som bråkat. Enligt polisen hade den arga parten somnat när patrullen kom till lägenheten. Bråket uppges ha varit verbalt och inte fysiskt, så polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-