Fotboll
16:14 | 24 oktober 2020

Trots förlust – Köping FF klara för division 3

Tränaren Armin Suljic: "Helt underbart".

Köping FF firar efter avancemanget till division 3. Foto: Dennis Andersson

Köping FF spelar division 3-fotboll säsongen 2021. KFF förlorade visserligen med 1–2 (målskytt inhoppande Alexander Karlsson) i den sista matchen borta mot Sturehov under lördagen, men tack vare att Norrstrand samtidigt besegrade Ölme med 4–3 så vann Köping kvalgruppen på bättre målskillnad före Sturehov.

– Det känns väldigt skönt! Vi firar rejält i omklädningsrummet, säger KFF-tränaren Armin Suljic till Magazin24.

Han fortsätter:

– Visserligen förlorade vi, men det känns ändå helt underbart att ta klivet upp till division 3. Vårt mål inför säsongen var att vinna division 4 eller få kvala uppåt. Precis det uppnådde vi och det känns riktigt bra.

Hur var matchen mot Sturehov?

– En typisk kvalmatch med väldigt fysiskt spel och mindre finlir. Vi står för två kommunikationsmissar bakåt och släpper då in mål. Det var inte vad vi ville se, men nu löste det sig ändå.

Hur kommer ni fira uppflyttningen?

– Vi kör full fart i omklädningsrummet nu. Sen har “Lulle” (Samuel Karlsson) bjudit in oss under kvällen innan vi drar vidare ut på stan resten av natten. Det är vi värda efter den här säsongen, säger en mycket glad Armin Suljic.

KFF-tränaren är mycket nöjd över vad hans lag presterat under den konstiga säsongen 2020. Nu siktar han och truppen högt inför nästa år.

– Vi spelade bäst fotboll i fyran och har definitivt kapaciteten att spela i division 3. Under säsongen har vi varit ambitiösa, tränat mycket och orkat mer än de andra lagen. Vi har hela tiden strävat uppåt och det ska vi fortsätta med.

Har du redan nu börjat fundera kring nästa säsong?

– Jag hoppas vi kan förstärka truppen med några spetsspelare och bli ännu bättre. Vi kommer inte ta klivet upp bara för att hålla oss kvar nästa säsong. Vi vill vara med i toppen av trean, avslutar KFF-tränaren Armin Suljic.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-