Basket
22:49 | 15 oktober 2021

Väldigt jämnt när Stars föll mot Jämtland

Endast två poängs skillnad mellan lagen vid slutsignalen.

Dominic Robb noterades för 24 poäng i matchen mot Jämtland. Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

Det blev spännande ända in i slutet när Köping Stars mötte serieledande Jämtland på bortaplan under fredagskvällen. Efter en jämn match fick Köping dock se sig besegrade med knappa 84–86.

Stars, med senaste nyförvärvet Liam O´Reilly i truppen, vann både den första och andra perioden, men i halvtid var det endast fyra poängs skillnad mellan Jämtland och Köping.

Hemmalaget hämtade in tre poäng i den tredje perioden vilket gjorde att den fjärde blev ordentligt spännande. Med dryga minuten kvar satte Stars Dominic Robb en tvåpoängare som innebar att matchen var helt lika, 84–84. Det blev till slut ett riktigt sekunddrama som avgjorde. Med endast en (!) sekund kvar att spela avgjorde Carren Wilson för hemmalaget.

Trots en stark bortainsats tvingades Köping lämna matchen poänglösa.

– Hjärtskärande förlust. Vi har bollen för att ta matchens sista skott och så slutar det så här. Så otroligt tråkigt, säger Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida. 

Lagkaptenen Hampus Åhlin var även han besviken efter matchen.

– Det här var en tung förlust, vi ska ju vinna. Men vi visar karaktär, och jag är oerhört stolt över alla killar i laget, säger Åhlin som samtidigt hyllar nyförvärvet Liam O´Reilly.

– En klockren värvning!

Nästa match för Köping Stars spelas på fredag nästa vecka när Norrköping Dolphins kommer på besök till Köpings Bad & Sport.

Jämtland Basket – Köping Stars 86–84 (24–25, 19–22, 23–20, 20–17)

Poäng, Stars: Dominic Robb 24, Jordan Giles 14, Tim Carlsten 14, Hampus Åhlin, Liam O’Reilly 12, Tope Arikawe 5, Niklas Larsson 2,

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-