Kungsör
14:15 | 24 januari 2023

50-årig kvinna döms till fängelse för dubbla stölder

Kungsörsbon stals bland annat varor från Ica Maxi i Köping.

Foto: Patrik Svedberg/Arkiv

En 50-årig kvinna från Kungsörs kommun döms till två månaders fängelse för dubbla stölder som skedde under sommarmånaderna 2022. Det meddelade Västmanlands tingsrätt i en dom under tisdagen.

Den första stölden inträffade vid en butik i Västerås i slutet av maj. Där stal kvinnan varor till ett sammanlagt värde av 8 573 kronor innan hon stoppades av civila väktare. Den andra stölden skedde på Ica Maxi i Köping i början av juni. Vid det tillfället tog kvinnan olovligen varor till ett sammanlagt värde av 1 518 kronor innan hon stoppades av butikskontrollanter utanför affären.

Kvinnan har erkänt båda stölderna. Vidare har hon berättat att hon var påverkad av narkotikaklassade läkemedel vid tillfällena och att syftet med stölderna var att finansiera sitt missbruk.

50-åringen är sedan tidigare dömd för liknande brott och de stölder hon nu döms för skedde under prövotid från en annan dom. Kvinnan har varit öppen för behandling, men döms alltså till fängelse i två månader.

”N N (kvinnan) har under prövotid efter dom på skyddstillsyn återfallit i liknande brottslighet på fängelsenivå. Tidigare brottslighet utgör särskilda skäl för att nu bestämma påföljden till fängelse. Det finns heller inte förutsättningar till en frivårdspåföljd i nuläget eftersom frivården inte kunnat göra en bedömning av N N behov för att en frivårdspåföljd ska bli verkningsfull. Tidigare domar på skyddstillsyn har heller inte avhållit henne från fortsatt brottslighet. Vad hon själv uppgett om sina personliga förhållanden medför ingen annan bedömning. Annan påföljd än fängelse kan därför inte komma i fråga. Straffmätningen ska ske utifrån straffvärdet som uppgår till fängelse i två månader”, skriver Västmanlands tingsrätt i domen.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-