Lokalt näringsliv
13:34 | 4 juni 2021

Roland Sjölin lämnar över efter 30 år

Joakim Soininen blir ny franchisetagare för Svensk Fastighetsförmedling i Västra Mälardalen.

Joakim Soininen tar över som franchisetagare för Svensk Fastighetsförmedling i Västra Mälardalen efter Ann och Roland Sjölin. Foto: Magazin24

Roland Sjölin köpte Svensk Fastighetsförmedlings representation i Arboga och Kungsör 1991, samt tog över i Köping några år senare. Efter 30 år lämnar han och hustrun Ann nu över över ägandeskapet för Västra Mälardalen till Joakim Soininen.

– Jag är snart 60 år och vi vill lämna över till en duktig och bra franchisetagare i regionen. Då är Joakim den perfekta killen för det. Han har tagit priser som bästa mäklare, blivit årets rookie och visat framfötterna. Han vet vad det innebär att göra ett seriöst och bra mäklarjobb, säger Sjölin till Magazin24.

Hur känns det att kliva åt sidan?

– Det är inte så lätt att lämna över efter 30 år. Det är nästan som att sälja sitt barn, säger Sjölin och fortsätter:

– Det har varit en fantastisk resa och vi har byggt ihop ett otroligt fint team. Jag är jättestolt över att lämna över ett så fint företag och att få möjligheten att jobba kvar. Vi avslutade med ett snyggt och prydligt månadsrekord i maj. Det var den bästa månaden någonsin sen jag tog över för 30 år sedan. Det är jätteroligt!

Roland Sjölin kommer att jobba kvar på företaget, med fokus på rollerna som mäklare och rådgivare.

– Jag har gjort 2500 fastighetsaffärer under min karriär och varit mäklare i 35 år. Då har man mycket erfarenhet och att kunna dela med sig av det till de yngre är jätteroligt.

Ny franchisetagare blir alltså Joakim Soininen, som tidigare varit mäklare hos Svensk Fastighetsförmedling.

– Det känns fantastiskt roligt. Det har varit en process som tagit tid och nu känns det roligt att vara i hamn.

Hur ser du på att ta över efter Roland, som har drivit företaget i 30 år?

– Det är en stor roll att axla men jag känner mig redo till 100 procent. Vi kommer att fortsätta i samma stil. Det blir inga större förändringar på kontoren. Alla är kvar och jobbar på och vi kommer att fortsätta med vårt arbetssätt.

Till sist, den klassiska frågan: Hur känns det?

– Att få kliva in och göra det här möjligt känns otroligt inspirerande. Jag brinner för det här. Mitt jobb är det roligaste man kan tänka sig.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-