Kultur & nöje
08:44 | 3 november 2022

Caprice på Kungsudden

Återigen var det dags för en av Kungsörs kulturella höjdpunkter då den 14:e capricen framfördes av Carolus Rex Mannar på Kungsudden.

Här bjöds på förnämlig mat och underhållning á la Wallmans Salonger i Stockholm. Denna gång tillägnades capricen flickor, tjejer och kvinnor vilket kändes helt rätt i tiden! 13, inklusive dirigent, ståtliga tenorer och basar sjöng med hjärtat och dirigerades av körens förnämlige och spirituelle Birger Thorell.

Populära sånger framfördes från femtio- och sextiotalet. Bland annat hörde vi låtar av Delta Rythm Boys, Hep Stars, Paul Simon, Sven-Ingvars och Owe Thörnquist med flera.

De duktiga solisterna i kören sjöng sedan med bravur olika låtar i samband med allsång och före detta musikläraren Anders Haglind, iklädd rollen som Mr. Tamburin, trollband oss med låten Oh Carol! Raoul Carnwall fick sedan naturligtvis många förfrågningar om städhjälp efter att han, ”skurgummeklädd”, med glans sjungit ”Mamma är lik sin mamma”!

Vi i publiken sjöng med i allsånger och snappsvisor, där snappsvisan ”svärmor” är så ”ruskig och hemsk” att man inte kan återge den enligt snappsexperten Sten Jonsson!

Då Gulligullan av Jokkmokks-Jokke sjöngs visade kören inga som helst
ålderskrämpor då man till publikens stora jubel gjorde snabba och taktfasta knäböjningar! Efter många glada skratt och god stämning uppmanades vi av mannarna ”att inte glömma att gå hem innan vi går och lägger oss”!

Stort tack för en underbar och trevlig kväll!

Ann-Sofi Fundin


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-