HALLSTAHAMMAR
11:00 | 21 oktober 2023

”Händer i lera”

Utställning med fem olika keramiker.

Henny Linn Kjellberg, en av utställarna.

Lördagen den 21 oktober är det vernissage och premiär för höstens stora konsthantverksutställning i Hallstahammars konsthall. Efter ett år med järn och smide och ett år med garn och stickning/virkning är det 2023 dags för keramik.

”Utställningen kallas ´Händer i lera` och fem olika keramiker deltar med sina verk”, säger Åsa Lundqvist, kulturutvecklare på Hallstahammars kommun.

Beskrivning av utställarna:
Åsa Olofsson:  Verken samlar form, funktion och en fantasifull design i drejade bruksföremål av Gotländsk naturlera. Enkla tekniker ger ett omedelbart intryck under devisen ”more is more”.

Henny Linn Kjellberg: Hennes arbeten tänjer gränserna för vad keramik kan vara och Kjellberg arbetar ofta i större skulpturer, installationer som inspireras av rummet. Verken representerar det ständigt expanderande fält som keramiken representerar

Ville Skinnargård: Skinnargård har trots den relativt unga åldern av sjutton år fått stor uppmärksamhet för sina stilsäkra och gedigna verk. Han arbetar huvudsakligen med bruksföremål, men utvecklar löpande sin produktion och experimenterar just nu mer egna, unika färger och glasyrer.

Marie Engelbrekt: Hennes verk är ofta tematiska och kroppsliga i form av skulpturer och figuriner. Sedan 2021 arbetar Engelbrekt med att gestalta leksaker i lera.

Lisbeth Grando: I sin process söker Grando de enkla och rena formerna med influenser från japansk keramik. Numera arbetar hon nästan uteslutande med raku-bränning.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-