Kultur & nöje
14:58 | 9 november 2022

Ny konstutställning på Köpings museum öppnar till helgen

Konstnärerna medverkar på vernissage under lördagen.

Texten på arabiska betyder Baydar, det vill säga bergets fot. Foto: Hilda Ekeroth

”Baydar” – en konstutställning av Hilda Ekeroth och Nancy Naser Al Deen ställs ut på Köpings museum med start på lördag, den 12 november. I ett pressmeddelande från Köpings kommun beskrivs utställningen enligt följande:

”Utställningen visar resultatet av ett konstnärligt samarbete mellan Hilda Ekeroth och Nancy Naser Al Deen, med utgångspunkt i en fältstudie som pågick under våren 2018 i Tamnine Al Fouqa, en by i nordöstra Libanon där Nancys familj bor. Baydar är arabiska och betyder ”bergets fot”.

Projektet är ett försök på en kartläggning av känslor och minnen. En önskan om att bevara minnen kopplade till platser, land och jord. Olika historier överlappar genom kulturer och trauman, liksom genom tid, rum och geografier.

Hilda och Nancy har arbetat med rörelsemönster utifrån Nancys mosters dagliga vandringar i sitt hus och sina odlingar. De har också samlat in material från Tamnine, samt från resorna mellan Tamnine och Beirut där de hade deras bas. Foton, teckningar, växter, stigar, vägar och anteckningar.

Med olika visuella språk anländer konstnärerna till en abstraktion av en intagen bild, ett minne, en kontext. Äten, smält, förgången, bevarad”.

Nancy Naser Al Deen är en libanesisk/egyptisk performancekonstnär som arbetar med urbanitet och rörelse. Hilda Ekeroth bor och arbetar i Enköpings-Näs. Hon är bildkonstnär och arbetar i solo- och samarbetsprojekt i Sverige och internationellt.

Utställningen pågår mellan den 12 november till den 4 december. Under lördagen medverkar båda konstnärerna på öppningsdagens vernissage.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
ANNONS: Test innehåll med länk
Läs allt här Magazin24