Insänt
11:50 | 17 november 2023

Brand, räddning och kris var PRO-mötets tema den 14 november

Brandfilt och vattendunkar är bra att ha hemma.

Mats Forsberg.

Vår ordförande Gunilla Lindström hälsade alla välkomna till novembermötet. Först till Mats Forsberg från räddningstjänsten i Mälardalen som vi tillhör numera och där det ingår sex kommuner. Han visade upp var brand uppstår mest i ett hem och det är i köket oftast vid spisen. Att man glömmer bort att man satt på något, telefonen kan ringa och man tappar uppmärksamheten. Det finns hjälpmedel att skaffa som släcker eller varnar för överhettning.

Brandvarnare bör finnas i de flesta rum och skall vara sammankopplade, brandfilt är bra att ha för att kväva mindre bränder i kläder och möbler. En sex kilo tung pulversläckare är bra att ha hemma. Det var en bra, nyttig och tankeväckande information av Mats.

Bosse Ljungblom.

Sen blev det kaffe och smörgås, Nästa punkt var Kris där Bosse Ljungblom från Civilförsvarsförbundet hälsades välkommen.

Bosse började med att visa hur krisorganisationen är i kommunen, Länsstyrelsen och Regeringen, där civilförsvaret stöttar kommunen. Vad kan vi göra om vi får strömlöst? Inte mycket, du kan inte handla för affärernas kassasystem är utslaget, det blir snart kallt inne, fjärrvärmen och luftvärmepumpar står still. Då bör man ha en radio som man kan ladda upp själv för att få information utifrån. Vattendunkar med stort hål, konserver, spritkök, sterinljus, en akutväska med sina mediciner, tolettartiklar, plåster och dylikt, vid till exempel snabb utrymmning vid brand. Bosse hade med sig en massa bra prylar som han visade upp. Många fick sig en tankeställare om vad man borde göra.

Gunilla informerade om Canastan på Torsdagar, bowlingen startar 21/11 samling torget 14,30 för samåkning till Köping. Efter lottdragningen så tackade Gunilla alla och hälsade välkommen till nästa träff 12/12 då vi får besök av Kungsörs Lucia.

Text och bilder: Roffe Lindgren


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-