Insänt
11:02 | 11 mars 2024

Karl Beijbom på besök hos Aktiva Seniorer

Tisdagen den 5 mars gästades Aktiva Seniorer i Köping av Karl Beijbom, grävande journalist på Magazin24.

Karl Beijbom på besök hos Aktiva Seniorer i Köping.

Karl inledde med en presentation av sig själv och sin journalistiska gärning. Ett flertal roliga och dråpliga anekdoter fick åhörarna att skratta.

Han har bott och verkat på många platser i vårt avlånga land, både små som stora orter, dock inte norr om Dalälven. Karls meritlista är lång. Han har bland annat arbetat som reporter, redaktionschef, kulturchef och chefredaktör. Genom sitt arbete har han mött många intressanta personer. Olof Palme, Alf Svensson och Per Ahlmark är några av de svenska politiker han nämnde. Han har också förärats Riddarkorset, en polsk orden, av Lech Walesa.

Karl Beijbom.

Karl har, då han bott och arbetat på olika orter i Sverige, noterat att det finns flera olika Sverige. Inställning, kynne och humor skiljer sig åt på olika platser i landet. Enligt Karl är man som värmlänning mer positivt inställd till tillvaron än sin närkingske granne.

Karl tillbringade några barndomsår i Köping och återvände hit 2014. Han blev då anställd av Mittmedia. Idag skriver han för Magazin24, gratistidning som distribueras till hushållen i Köping , Arboga, Kungsör och Hallstahammar.

Karl berättade om turerna kring ”kontokortshanteringen” inom förvaltningar i Köpings kommun. Vi fick också information om kommunens hantering av Plagaziaffären. Fortsättning följer! Vi får med intresse följa utvecklingen av denna ”affär”. I dessa, samt andra, artikelserier har Karl samarbetat med Marie Selling Achrén.

Tryckfrihetsförordningen och offentlighetsprincipen är viktiga komponenter för att kunna informera allmänheten om vad som händer i samhället/kommunen.

Karls ambition är inte att övertyga om att han har rätt. Han vill ge relevant information så att man som läsare får sig en tankeställare och kan bilda sig en egen uppfattning.

Karl är en skicklig föreläsare som har förmågan att fånga sin publik.

Karls besök avslutades med frågestund och, naturligtvis, fika.

Insänt av Lena Hedberg 


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-