Insänt
11:57 | 12 april 2024

Månadsmöte SPF Kung Karl torsdag 11 april 2024

”Om krisen kommer”.

Bosse Ljungblom från Civilförsvarsförbundet och Frivilliga resursgruppen, FRG.

Många av oss upplever att vi lever i en orolig tid. Det är inte bara konflikter i världen utan också naturkatastrofer som berör oss. Intresset var därför stort hos de många medlemmar som anslöt till dagens månadsmöte på Centrumgården, där Bosse Ljungblom från Civilförsvarsförbundet och Frivilliga resursgruppen, FRG, kommit för att dela med sig av sina kunskaper.

Bosse Ljungblom från Civilförsvarsförbundet och Frivilliga resursgruppen, FRG.

Samhället står för mycket av handlingsplanerna men resurserna räcker inte till att hjälpa alla. Därför är det av högsta vikt att vi – var och en – engagerar oss och är förberedda på att hantera situationer när samhället inte fungerar som vi är vana vid. Hur klarar vi våra grundläggande behov – luft, vatten, mat, värme, sömn, hygien och information – om vi till exempel är utan ström i två dagar? I en vecka? I två veckor? Vi har ett eget ansvar! Om man vill veta hur Kungsörs kommuns krisplan ser ut så finns den på kommunens hemsida.

Tid för reflektion och samtal blev det runt borden till kaffet och de goda smörgåsarna. Innan vi gick hem för dagen var det många som var framme och försåg sig med nyttiga broschyrer och tog sig en titt på de bra saker för hemberedskap som Bosse hade med sig.

Inget månadsmöte utan diverse information. Det är dags för distriktsmästerskap i Hjärnkoll den 3 maj. Vill du vara med och testa dina allmänkunskaper i en lagtävling så anmäl dig till ordförande Olle Hult. Resekommittén berättade att intresset för resor tycks vara lågt just nu. Kom gärna med förslag på resor! Trafikkommittén flaggade för att det även i höst blir ett bilrally med sedvanliga klurigheter att lösa efter vägen. Till sist informerade även teaterföreningen om kommande föreställningar.

Olle riktade ett stort tack till alla som bidragit till dagens möte på olika sätt och ett extra stort tack till trivselkommittén.

Text: Lena Ek
Foto: Göran Karlsson


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
GRATISTIDNINGARNA

Magazin24 – Årets lokala insats 2023

Magazin24 – Årets gräv/artikelserie 2023

Magazin24 – Årets lokalsajt 2020