Insänt
13:52 | 6 februari 2024

Medåkers Friskola deltog i skidlopp

En vacker måndag i Februari deltog elever från Medåkers Friskola i lopp arrangerat av Engelbrektsloppet.

Klasskidan i spåret. Foto Katja Makkonen, Medåkers Friskola

Måndagen den 5 februari deltog Medåkers Friskola på Klasskidan i Norberg, ett skidlopp som arrangerades av Engelbrektsloppet under deras Vintervecka 2024.

Syftet med loppet är att ge barn i grundskoleålder möjligheten att prova på längdskidor på ett roligt sätt. Det är ingen tidtagning och det finns inga krav på hur långt eller fort någon ska åka. Istället får varje deltagare själv bestämma hur många varv man vill åka på den lagda banan runt torget i Norberg innan målgång.

Tack vare den fantastiska vinter vi har haft, har eleverna på Medåkers Friskola haft möjligheten att åka längdskidor under två friluftsdagar på Parkuddens IP i Medåker, berättar Katja Makkonen, kommunikatör för Medåkers Friskola.

Det kändes därför självklart att resa iväg på ett gemensamt äventyr till Norberg, för att prova på sporten med riktig masstart, nummerlapp på bröstet och medalj vid målgång. De elever som inte hade egen skidutrustning, kunde låna skidor från vår samarbetspartner Medåkers IF.

Klasskidan starten. Foto: Katja Makkonen Medåkers Friskola.

Med strålande solsken och ett par minusgrader i luften, tog sig eleverna runt banan, varv efter varv. En del åkte ett varv, några 11, och en del ville inte sluta åka alls.

Förhoppningsvis har vi tänt några nya längdskidhjärtan idag, fortsätter Katja, som passar på att sända ett stort tack till arrangörerna i Engelbrektsloppets förening, för deras satsning Klasskidan. Ett fantastiskt fint initiativ till att introducera idrottande och speciellt längdskidåkning för barn. Vi kommer gärna igen!


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-