Insänt
08:21 | 6 mars 2024

Omval, minnesstund och Kinaresa på PRO:s årsmöte 27/2

400 meter långt tåg.

Taito Arkkukangas.

Årsmötet inleddes med att ordförande Gunilla Lindström hälsade alla välkomna. Det var först en minnesstund för våra 18 bortgångna medlemmar med ljuständning och diktläsning av Inga Kvael och en tyst minut.

På själva årsmötet så valdes Inga Kvael att leda detta och Roffe Lindgren som sekreterare. Vidare så valdes Marianne Pettersson och Tauno Arbelius som justerare. Årsmötet gick snabbt då valberedningen gjort ett bra jobb. Ur verksamhetsberättelsen kunde man läsa att föreningen har en stabil ekonomi med 397 medlemmar och många arrangemang.

Styrelsen består av Gunilla Lindström (ordförande), Ingegerd Granath (kassör), Ann-Christine Andersson (sekreterare), Tore Dalgärd, Maggan Larsen, Elisabet Wigren Lautaoja, Lasse Söderlund, Margoth Bergström, Britt och Roffe Lindgren.

En resekommitté har bildats med Maggan Larsen, Elisabet Wigren-Lautaoja och Taito Arkkukangas. Boulekommittén består av Tore Dalgärd, Lasse Söderlund, Tauno Arbelius och Tommy Lindgren. Festkommittén består Lars och Monika Söderlund, Elisabet Wigren-Lautaoja, Britt och Roffe Lindgren. Trafik/rallygruppen består av Tauno Arbelius, Anki Cederlund, Dan Stigenberg och Roffe Lindgren. Friskvård Monika Göransson. Valberedning Taito Arkkukangas, Tauno Arbelius, Anki Cederlund och Lisa Kjellin.

Efter alla val så avslutade Inga Kvael mötet och fick ett presentkort för sitt arbete av ordförande Gunilla Lindström. Efter kaffet tog Taito Arkkukangas över och berättade om en resa till Peking i Kina. Det var en tågresa med start i Moskva, 17 dagar genom Sibirien och till Ulanbator i Mongoliet och sen till Peking med bilder från Muren, Himmelska fridens torg, Den förbjudna staden och mycket annat.

Taito kan mycket om Kina. Han har gjort 29 resor dit och har arrangerat många av dom. Mycket trevligt reportage som uppskattades med applåder och tack av Gunilla. Sen blev det lottdragning. Alla hälsades välkomna till nästa möte den 12 mars då kommer tre glada damer från Sala som kör revyglimtar.

Text och bild: Roffe Lindgren


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-