Insänt
11:41 | 21 november 2023

Trafikinfo för seniorer

Tisdagen den 7 november hade Aktiva Seniorer i Köping besök av Marcus Lagemyr från Köpings ”Nya” Trafikskola.

Ordet ”Nya” i namnet är något missvisande då trafikskolan startade 1968. De utbildar på bil, moped och tungt släp.

Marcus visade en del statistik där vi bland annat kunde se att vi svenskar är ”bäst i världen på att inte dö när vi kör” (Marcus formulering). De flesta av oss seniorer tog ju körkort för ganska länge sedan. En del har hänt sedan dess. Till exempel måste alla elever numera delta i två obligatoriska kurser. Riskettan B där man pratar om alkohol, droger och hastighet. Den andra obligatoriska kursen är Risktvåan B där de får köra halkbana och träna på att undvika sladd.

Nya körkortstagare har en prövotid på två år. Om man under denna tid gör sig skyldig till någon förseelse som leder till att körkortet återkallas måste man göra om hela proceduren, teoriprov och körprov. En del frågor diskuterades, bland annat hur man ska blinka i rondeller. Det är lag på att man ska blinka när man kör ur rondellen. Att blinka vänster för att visa att man tänker fortsätta i rondellen är upp till en själv.

Vi avslutade med fika där Marcus satt med en stund och svarade på ytterligare frågor.

Text: Lena Hedberg
Foto: Åke Dahlqvist


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-