Kolbäck
14:57 | 13 augusti 2021

Dan tröttnade på livet som pensionär och öppnade glasskiosk

Under sommaren har en svart container huserat på Kolbäcks IP och försett ortsbor och förbipasserande med svalkande glass i stora lass.

Dan Bonnevier. Foto: Michaela Ericzén

Den 8 juni slog Glassboxen upp sina portar till den 15 kvadratmeter stora containern som står uppställd på gräset intill fotbollsplanen vid Kolbäcks IP.

Ägaren Dan Bonnevier har tillsammans med en av sina söner startat företaget efter att ha testat på livet som pensionär i sex månader.

– Jag tänkte först att nu ska jag vara pensionär, men jag har alltid drivit företag. Efter sex månader som pensionär tröttnade jag och bestämde mig för att starta det här, säger Dan.

Tillsammans med sin son åkte Dan till Götlunda Glass i Arboga för att provsmaka deras glass.

– Där och då var det taget. Att sälja en bra produkt är det viktigaste, då går det alltid bra.

Ett annat steg var att komma underfund med lokal och plats.

– Jag hittade ett företag som bygger om containrar och kallar sig för Friggebox. Vid den första kontakten sa dem att det inte fanns någon färdig container tillgänglig, men jag hade tur för det visade sig att de hade en som var färdig att köpa, så jag slog till.

När det gällde plats hade Dan några tydliga önskemål.

– Jag åkte runt här i krokarna för att hitta ett ställe. Jag ville ha en plats där kunderna inte behöver sitta på asfalt eller sten och där det finns el och vatten. Sedan slog det mig att här vid fotbollsplanen har de allt jag söker.

Lyckligtvis har Dan en direktkontakt till fotbollsklubbens ordförande.

– Min närmaste granne är son till ordföranden så jag pratade med honom och han ringde till sin pappa som sedan pratade med styrelsen. Vi kom överens med klubben och de har ställt upp bra och jag ska hjälpa dem genom att få in lite extra pengar till klubben.

Nästa år kommer Glassboxen att etablera sig ytterligare med bland annat trätrall att sitta på och andra kompletteringar.

– Jag kommer att köra fullt tills skolan börjar, sedan ha öppet på helger och i samband med matcher. Jag tänker att jag kör så länge det är skapligt väder. Sedan hoppas jag att det blir fint väder nästa vår, då vill jag öppna redan till påsken.

Under hela sommaren har Glassboxen haft ”Veckans glass” för att hålla ett uppdaterat utbud.

– Götlunda Glass har ju över 40 smaker och vi kan ha kanske 12, därför uppdaterar vi med en ny smak varje vecka och det har funkat väldigt bra. Alla nyheter meddelar vi via våra sociala medier så det är bra att följa oss om man vill vara uppdaterad när det gäller det senaste, säger Dan.

Han är nöjd med Glassboxens första sommar.

– Jag känner att jag har gjort rätt, jag har valt rätt glass och rätt ställe. Kolbäck ligger nära väldigt många orter, vi har haft många kunder från både Hallstahammar, Västerås, Surahammar och Köping, avslutar Dan Bonnevier.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-