Köping
10:19 | 5 april 2022

2021 ett bra år för LEAX

Köpingsbaserade verkstadskoncernen dubblar resultatet mot föregående år.

Bild : Leax Group

I ett pressmeddelande säger företaget följande.

Sammanfattningsvis har 2021 varit ett mycket givande år för LEAX. I allt från att stärka vårt team till att lägga till nya tekniska funktioner ser vi det gångna året som en bekräftelse på att vår vision för företaget är på väg att realiseras.

Jämfört med föregående år ökade nettoomsättningen för helåret med 19,3%. Rörelseresultatet uppgick till 58,8 MSEK (25,6), vilket är en betydande förbättring jämfört med 2020.

Detta trots att 2021 innebar många utmaningar, som fortsatta restriktioner och frånvaro i samband med covid-19, råvaru- och energiinflations-tryck samt utmaningar i leveranskedjan.

Samtidigt som utmaningarna har påverkat våra intäkter och resultat för 2021 så har den underliggande verksamhet stärkts. Vi har blivit mer flexibla och anpassningsbara och under hela året och har utnyttjat de möjligheter på kort och lång sikt som dessa makroutmaningar har skapat.

Om LEAX

LEAX Group AB (publ) är moderbolag i en koncern (”LEAX Group”) med cirka 1 200 anställda. LEAX har verksamhet i Köping, Falun och Falköping i Sverige, Riga och Rezekne i Lettland, Curitiba i Brasilien, Detmold i Tyskland, Mezökövesd i Ungern och Wuxi i Kina. Koncernen är en tillverkare av mekaniska komponenter och delsystem för tung fordonsindustri, personbilsindustri, gruv- och byggindustrier och andra verkstadsindustrier. LEAX Group levererar även kundanpassade växellådor för olika maskinindustrier. Koncernen omsatte 1,7 miljarder kronor 2021.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-