Annons

Nu blir det tryggt att hyra ut din bostad

Att hyra ut sin bostad är ett smart sätt att dryga ut kassan på och få en extra inkomst.

Hyra ut – smart och ekonomiskt
Har du ett rum i lägenheten som inte används, eller kommer huset stå tomt när du åker iväg under en längre period? Att hyra ut sin bostad är ett smart sätt att dryga ut kassan på och få en extra inkomst. Samtidigt är det viktigt att uthyrningen går rätt till och att det sker tryggt. Det är ju trots allt ditt hem det handlar om.

Hur hyr man ut tryggt enligt jurister?
Det är helt lagligt att hyra ut sin bostad utan att ha skrivit ett hyreskontrakt, men juridiskt sett är det otryggt. Med ett skriftligt hyreskontrakt ger du nämligen dig själv de bästa juridiska förutsättningarna för att hantera problem som kan komma med uthyrningen – samtidigt som du motverkar att problem överhuvudtaget uppstår.

Ett hyreskontrakt är ett juridiskt dokument – ett avtal – mellan dig som hyr ut bostaden och din hyresgäst. Med hyreskontraktet kommer ni överens om vad som gäller för uthyrningen, bland annat vad hyran är och när den ska betalas, vilken uppsägningstid som gäller och på vilka ytor hyresgästen får vistas. Skulle något hända under uthyrningen kan du hänvisa till hyreskontraktet för att visa vad som gäller. En juridisk trygghet helt enkelt!

Vad ska hyreskontraktet innehålla?
Hyreskontraktet är ett centralt dokument för uthyrningen och därför måste alla viktiga bitar finnas med. Självklart bör det stå vad som hyrs ut, vad hyran är och hur länge uthyrningen pågår, men det bör också framgå vad hyresgästens skyldigheter och ansvar för bostaden är.

Hur ser jag till att det blir rätt?
Ett hyreskontrakt är grunden för en trygg uthyrning, men det är inte helt lätt att skriva ett hyreskontrakt på egen hand. Det finns nämligen en del juridik att förhålla sig till, speciellt när det kommer till hur hög hyran får vara och hur lång uppsägningstid som ska gälla!

Undvik krånglet genom att använda Jurio. Med oss skapar du enkelt ditt hyreskontrakt genom svara på frågor i vårt smarta formulär som håller koll på juridiken åt dig. Du får hjälp att sätta rätt hyra och rätt uppsägningstid, och du kan vara trygg med att hyreskontraktet blir heltäckande och anpassat efter just din situation.

Använd Jurio för att skapa ditt hyreskontrakt!
Med Jurio är det enklare än någonsin att skapa ett hyreskontrakt. Genom att besvara frågor i vårt smarta formulär skapar du ett juridiskt giltigt hyreskontrakt på bara 10 minuter. Hyreskontraktet skräddarsys helt efter dina svar och det kan smidigt undertecknas med BankID. Kom igång redan idag och hyr ut tryggt!

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-