DEBATT
10:42 | 1 september 2022

Valrörelsen slipper inte ifrån den bistra verkligheten

Frågan hur jag ska rösta i valet kvarstår så länge inget parti informerar hur de vill lösa vårt lands största utmaningar.

Valstuga : Foto Magazin24.

I valtider besöker vi kanske partiernas små stugor. Jag undrar över vad de hängivna valarbetarna egentligen tänker om vad de saluför där. Redan nu är vårt trygga välfärdsland för många ett minne blott. Politiker vill undvika att berätta om vad medborgarna har att förvänta sig under de kommande åren. Men, vi är många som redan anar.
Skyhög inflation driver upp priserna på mat, bränsle och energi.

Räntorna på alla lån kommer att höjas ännu mer, liksom elräkningarna. Men löneökningarna, de uteblir. Vi kommer alla att få göra uppoffringar som få av oss har behövt göra tidigare. Bidragsberoende och lågavlönade kommer att drabbas särskilt hårt. För att hålla inflationen åtminstone under 10% måste lönerna ligga kvar på nuvarande nivå. Alla förlorar då i köpkraft.

Vissa företag törs inte höja sina priser, andra utnyttjar situationen för att tjäna ännu mer pengar. Regeringen är skyldig till mycket, samtidigt som de också delat med sig av inflytande och makt till icke folkvalda utanför vårt land. Till stora centralbanker, globala företag och organisationer som hotar vårt lands suveränitet.

Sverige har idag ingen tillväxt. En god tillgång till billig kontinuerlig energi är grunden för ett välfärdssamhälle. Detta har våra politiker målmedvetet åsidosatt. Vad ska vår kommande ”folkvalda” regering göra?  Kanske vill man lösa problemen med att antingen låna pengar eller höja skatterna? Sverige är nästan världsmästare i att låna. De svenska företagslånen är rekordhöga, svenskarnas bostadslån och skattetryck är bland de högsta i världen.

Staten ska enligt lag ha kontrollen över penningväsendet genom Riksbanken men den innefattar idag enbart våra kontanter. Alla affärsbanker (icke folkvalda!) har kontroll över den digitala delen. Elektroniska pengar är på väg att utmanövrera de statliga pengarna. Det är dags för Riksbanken att agera snabbt, annars kommer den svenska kronan att gå i graven. Varför påtalar inget parti detta? Affärsbankerna kan visserligen skapa pengar ur tomma intet – men inte energi eller vårt dagliga bröd. Vi kan avstå från mycket – men inte mat.

Vilken regim är det då som styr? Ett land som privatiserat penningväsendet är ett hot mot demokratin. Över oss alla svävar destruktiva organisationer som WEF, NWO, IMF, WHO, FN (Agenda 20-30) – organisationer som de facto styr västvärlden.

Kriget i Ukraina och EU:s sanktioner mot Ryssland har med full kraft slagit tillbaka i motsats till vad som var planerat. Ryssland har istället stärkt sin valuta och kan sälja sina råvaror till andra länder. I och med blockaden av Rysslands råvaror, t ex olja, gas, kol, gödsel och guld blir Europas sårbarhet uppenbar. Sverige är bara ett av alla Europas länder som kommer att drabbas av depression. Frågan hur jag ska rösta i valet kvarstår så länge inget parti informerar hur de vill lösa vårt lands största utmaningar.

Patrik Wallmark, fil.dr och f.d. kyrkoherde i Köping


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-