KÖPING
09:36 | 28 augusti 2022

Vård och vårdentreprenörer under samma tak

Per Norin (KD) vill utveckla länets sjukvård och Köpings sjukhus.

Många vårdtagare behöver i sin rehabilitering vända sig till olika specialister för att till exempel få tillgång till ortopediska hjälpmedel.

Det kan gälla till exempel proteser och skoinlägg. Utvecklingen på området går mycket fort, men det går desto trögare att få in nya produkter in i sjukvården.

Kristdemokraternas vilja är att samla vård och vårdentreprenörer under samma tak så att de kan uppmuntra varandra till utveckling av vården – på liknande sätt som pågår inom andra branscher i länet. Köpings sjukhus skulle kunna bli en arena både för ungdomar att upptäcka vården liksom för forskare och innovatörer att möta sjukvården.

Närhet berikar. Vårdutförarna kan lättare förklara vad patienterna behöver och konstruktörerna slipper göra så många dyrbara fel om de finns under samma tak.

Kristdemokraterna är redo att öka tempot i utvecklingen av länets sjukvård så fler vill arbeta i sjukvården och alla får vård i tid.

Per Norin, Köping
Kandidat till regionfullmäktige för KD


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-