Debatt
08:01 | 12 oktober 2021

Debatt: Åtta förlorade år för Köping

Replik signerad Lars-Axel Nordell (KD).

Rådhuset i Köping. Foto: David Eriksson/Arkiv

Replik till Vem tjänar på att svärta Köpings anseende? av Annika Duán (S), publicerad 8 oktober.

När KD Köping kritiserar att Köpings kommun under åtta års tid försämrat sitt företagsklimat väljer Annica Duán (S) att i stället påpeka att Köping klättrat i Aktuell Hållbarhets kommunranking. Det senare gläder vi oss också åt förstås!  Men detta ursäktar inte att Köping på åtta år rasat från plats 142 till plats 278 bland landets kommuner i företagsrankingen.

Köping har ett fantastiskt läge på kartan med närhet till Västerås, Örebro, Eskilstuna – och Stockholm. Med ett företagsklimat i toppklass hade många företag valt att etablera sig i Köping.

Åtta förlorade år – samtidigt som Kungsör på fyra år klättrat från plats 286 till 46 – med tydliga visioner och lärdomar från kommuner med landets bästa företagsklimat.

Jodå, Köping kan bättre. Men då krävs en helt annan förmåga att ta tag i problemen och agera än vad kommunledningen i Köping visat upp de senaste åren.

KD Köping lever upp till sin roll som oppositionsparti – något som S i Köping också kan få chansen att göra efter nästa val.

Lars-Axel Nordell 

Ordförande KD Köping


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-