Debatt
08:46 | 8 oktober 2021

Debatt: Vem tjänar på att svärta Köpings anseende?

Kommunalråd Annika Duán (S) svarar Kristdemokraterna.

Köpings kommunalråd Annika Duán. Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

Replik till Ska Köping fortsätta harva i botten?, publicerad 7 oktober.

Jodå, Köping kan alltid bättre.

Det gäller för allt och alla oavsett uppfattning, ranking eller självskattning.

KD har valt Svenskt Näringslivs enkät som grund för sin lokala kampanj. Tur att den finns och genomförs ungefär tre gånger i veckan. Vad skulle de annars göra?

Nå! Det är aldrig roligt att hamna långt ner i mätningar, oavsett vad de gäller eller hur de är utformade. Lika ledsen som jag är för låg placering i mätningar kan jag kanske få vara glad för, till exempel, den mätning som Aktuell Hållbarhets kommunranking gjorde i år. Köping är på plats 49 av landets kommuner. Från förra året har kommunen klättrat från plats 110. I Köping säger vi ja till miljöarbete och Agenda 2030!

Gällande näringslivsfrågor kan och ska vi göra mer. För närvarande pågår ett arbete med att tillskapa ett näringslivsråd och enligt uppgift finns det ett intresse från företagen att delta.

Nu när pandemin börjar släppa sitt grepp ska också kommunledningen återuppta sina företagsbesök.

Kommunen måste alltid jobba framåt. Ta lärdom av det som hänt och hitta metoder att förbättra och utveckla. Att se möjligheter och få glädjas över goda resultat är det som bidrar till framåtanda och vilja.

Men KD går på i ullstrumporna med att skuldbelägga och påtala fel och brister. Mig veterligen har ingen lyckats skälla någon till utveckling. Tvärtom. Insändare som KD:s bidrar i stället till att trycka ner kommunen och svärta dess anseende. Är det verkligen meningen? Vem tjänar på det?

Annika Duán (S)


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-