Debatt
09:24 | 12 november 2021

Debatt: Dags att bygga multisport­arenor i Arboga, Götlunda och Medåker

Debattartikel signerad Martin Nyqvist (SD).

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Sverigedemokraterna i Arboga har tidigare i år lagt en motion att bygga så kallade multisport­arenor i Arboga, Götlunda och Medåker. Vi väntar med spänning på att motionen skall behandlas och att förslaget sen kan godkännas.

Vårt förslag är att man bygger arenor i Arboga, Götlunda och Medåker där olika aktiviteter och sporter kan bedrivas i princip året om. Om det skall vara en eller flera arenor i Arboga tätort låter vi vara osagt i detta läge men under alla omständigheter får inte Götlunda och Medåker glömmas bort.

Vi tror att ett ibland händelsefattigt centrum i Arboga kan få ett lyft av en centralt placerad multisportarena även om det naturligtvis behövs fler åtgärder.

Vad en upplyst arena i Götlunda och Medåker betyder är nog ganska självklart för de flesta som bor där. Många föräldrar upplever ju också att barnen fastnar framför sin skärm och då är allt som kan ge fysisk aktivitet bra.

Kostnaden för att bygga en multisportarena är högst överkomlig även för en kommunal budget och blir detta verklighet vill vi även att samtal och samråd ska ske med de aktiva klubbarna och idrottsföreningarna på respektive ort för att skapa bra förutsättningar.

I förslaget har vi även med att se över om andra aktivitetsanläggningar i anslutning till arenorna kan vara lämpliga att bygga samtidigt.

Martin Nyqvist

Sverigedemokraterna i Arboga


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-