Debatt
10:42 | 22 september 2021

Debatt: Gängkriminella bryr sig inte om politiskt babbel

Debattartikel signerad "R S".

Detta är en genrebild. Foto: Björn Blomgren/arkiv

Jag har sett S-agitatorerna Pia Nilsson, Olle Thorell och Åsa Eriksson frekvent driva sin politiska agenda som opinionsinlägg i Magazin24. I ett inlägg uttalar sig Pia Nilsson tillsammans med Magdalena Andersson och Mikael Damberg om vardagsbrottsligheten.

Kanske såg de däri det som taktiskt lockande att söka opinionsvinster hos allmänheten i stället för att nämna det totala fiaskot mot den grova gängbrottslighet som nog hämtat sin främsta tillväxtpotential från tiden då Reinfeldts styre drabbade vårt land, med Kristersson som delansvarig.

Med den prioriteringen ”skjuter” nog S-politikerna sig själv i foten samtidigt som knarkgängen i stället skjuter barn till döds på gatorna. Man får intrycket av att det råder samma ängslighet i regeringskansliet att stöta sig med den grova brottsligheten likt uttalanden från myndighetspersoner runt om i landet.

Då löser spansk och fransk lagstiftning gängbrotten i Sverige och ingen skugga ska därvid falla på svensk polis. De gör vad lagarna medger och det är inget att skryta över och där är hela problemet.

Det går, med dagens politik, ut på meningslös ”bred övervakning” som gör hela befolkningen till presumtivt kriminella i stället för livslång minutiös punktmarkering av ett antal hundra grovt kriminella för varje steg de tar dygnet runt som skulle ta ett antal hundra polistjänster i anspråk.

Nu har de tre S-agitatorerna i en ny konstellation den 8/9  under rubriken ”Fortsatt offensiv mot gängkriminaliteten” kanske kommit på att det  är bättre att tala om  gängkriminaliteten med hänvisning till en ny utredning. Tyvärr är det så att de gängkriminella inte bryr sig om varken politiskt ”babbel” eller upprepade utredningar. De metoderna har Morgan Johansson testat de senaste sju åren utan resultat.

Det han kallar skärpningar är meningslösa ”myrsteg”. Först den dag då grov brottslighet utplånats kan rätt åtgärder sägas vidtagna.

Det finns ett debattinlägg i Magazin24 från 6 Juli med rubriken ”Är brottslingarna ensamma ansvariga för polismordet på Hisingen och annan grov brottslighet?” Där framförs den del tankar som jag tror varje normalbegåvad medborgare delar. Där finns kanske del att lära  och gärna kommentera i detta forum.

Om några av dessa tankar blev verklighet skulle det nog resultera i betydligt ökat personligt ansvarsutkrävande från riksdagsledamöter och ministrar och sannolikt skulle en välbehövlig beslutsskärpa framtvingas.

R S


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-