Debatt
06:03 | 23 januari 2023

”SD ser till att få saker gjorda istället för att förlita sig på andra”

Sverigedemokraterna svarar på Socialdemokraternas debattartikel.

OBS! Detta är en genrebild. Foto: Yan Krukau/Pexels

I fredags publicerade Magazin24 en debattartikel med rubriken ”S kämpar fortsatt för integration, vad gör SD?”. Den kan du läsa här. Nu svarar Sverigedemokraterna.


Svar på Socialdemokraternas insändare den 20/1:

SD ser till att få saker gjorda istället för att förlita sig på andra.

Att en vecka efter Sverigedemokraterna ihop med Moderaterna, Vanligt folk och Liberalerna lämnat in ett nämndinitiativ i social- och arbetsmarknadsnämnden som handlar om det Socialdemokraterna helt plötsligt påstår vi inte gör, det tyder på noll koll. Initiativet handlar om att de som sökt skydd här i Köpings kommun ifrån Ukraina och då på massflyktsdirektivet, borde få lära sig svenska på SFI, precis som de som söker asyl. Att då påstå att vi tar bort möjligheter för just detta är snudd på skrattretande, har dessa socialdemokrater missat den media som varit kring detta initiativ?

Vi vill att vi i kommunen med de fantastiska resurser vi har inom SFI inte ska behöva förlita oss på att studieförbunden har kapacitet till detta, utan att vi själva har ett ansvar att ge dessa människor en snabbare chans att lära sig svenska och kunna försörja sig själva.

Men om Socialdemokraterna anser att ta ansvar, det är att låta andra ta hand om utbildning. Då har vi olika uppfattningar om detta. Vi inom Sverigedemokraterna tycker att kan vi göra det inom kommunen så ska vi göra jobbet och ta ansvar för att människor får en chans till att försörja sig själva. Att sedan skribenterna från Socialdemokraterna har ett egenintresse inom studieförbund visar än tydligare att detta är att gå i egna intressen och inte bry sig om att människor snabbt ska få en chans till att lära sig svenska på heltid.

Maria Liljedahl, Oppositionsråd i Köpings kommun, ledamot i Vård och omsorgsnämnden SD

Samuel Gustavsson, ledamot i Utbildningsnämnden SD

Per Andersson, ledamot i Social- och arbetsmarknadsnämnden SD


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-