Debatt
13:37 | 8 maj 2020

SD: Slopa förmånsbeskattning för vårdpersonal

Debattartikel från Ingvar Jonsson, regionråd i opposition.

Ingvar Jonsson, SD. Foto: Pressbild

Sverige befinner sig i en sjukvårdskris som aldrig tidigare upplevts. Covid-19 har på kort tid spridit sig över hela landet och tyvärr gruppen äldre som skulle skyddas mest har drabbats hårdast. Bekämpandet av smittan sätter vår sjukvård, och framförallt vår hälso-och sjukvårdspersonal under stor press.

Många goda initiativ har kommit in från allmänheten, med restauranger som skänker bort lunchlådor och privatpersoner som skjutsar sjukvårdspersonal till jobbet så att de kan undvika kollektivtrafiken. Men Sverigedemokraterna i Region Västmanland ser att mer behöver göras från regionens sida.

Även vår region har möjlighet att bidra genom gratis bilparkeringar, gratis lunchkuponger och möjlighet till betalda taxiresor till och från sjukhuset. Tyvärr belastar dessa insatser ekonomin för vårdpersonalen eftersom de innefattas av förmånsbeskattningen.

Sverigedemokraterna kommer att uppdra åt regionledningen att särskilt författa en hemställan till finansdepartementet i syfte att uppnå en slopad förmånsbeskattning av sjukvårdspersonal under covid-19-pandemin.

För att möjliggöra för vår region att hjälpa hälso-och sjukvårdspersonalen som dagligen sliter för att rädda våra medborgares liv behöver regeringen omgående slopa förmånsbeskattningen för hälso-och sjukvårdspersonal.

Ingvar Jonsson (SD)

Regionråd Västmanland i opposition 


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till redaktion@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-