Debatt
06:00 | 27 februari 2024

”Vi kommer fortsätta kämpa för Köpings sjukhus”

Debattartikel från Socialdemokraterna i Region Västmanland.

Köpings sjukhus. Foto: Gunilla Skogman/arkiv

Vi Socialdemokrater i Region Västmanland delar och förstår KAK-bornas ilska och oro över beslutet att lägga ner akutmottagning, hjärtintensiv och operationsverksamheten vid sjukhuset i Köping.

Vi har lyssnat på oron från er som bor i området, frustrerad personal och personer som har lång erfarenhet av och kunskap om verksamheten. Vi kan bara dra en slutsats. Det enda rimliga är att riva upp beslutet och fortsätta bedriva den verksamhet som idag finns vid sjukhuset. Akutmottagningen, hjärtintensiven och operationsverksamheten gör stora viktiga insatser för västmanlänningarna, vår uppfattning är att den ska fortsätta göra det i många år till.

Vi Socialdemokrater kommer göra vad vi kan för att få till en förändring. Vår uppmaning är att styret satsar på åtgärder som på riktigt, långsiktigt påverkar hälso- och sjukvårdens ekonomi. Minska hyrpersonalkostnader, minska kostnadsökningstakten och inte minst sätt press på Ulf Kristerssons regering och Sverigedemokraterna att i ett för Sveriges regioners mycket svåra ekonomiska läge prioritera satsningar på välfärden före skattesänkningar.

Region Västmanland kan bättre!

Kenneth Östberg
Ulrika Spårebo
Karolina Myllergård


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-