Munktorp
17:45 | 10 september 2022

Möt vår nya krönikör

Vi är glada att kunna presentera Sara Forslund som vår nya krönikör.

Sara Forslund. Foto: Tony Löfling

Equmeniakyrkan bildades 2011 och är en sammanslagning av Metodistkyrkan i Sverige, Svenska Baptistsamfundet och Svenska Missionskyrkan.

Sara är artisten, skådespelaren, poeten som mitt livet började studera teologi på Teologiska högskolan i Stockholm.

Varför pastor ?

– Visserligen var min far präst, men det var inget som jag skulle bli. Jag har alltid haft en rak relation till gud, men en komplicerad relation till kyrkan så det har tagit lång tid för mig att komma till den punkten i livet där jag kände att det var präst jag ville bli.Jag har jobbat med massa olika saker under åren. Det har varit kriminalvårdare, personlig assistent, jobb inom kundtjänst med mera. Men det som alltid har funnits med mig och som alltid kommer vara med mig är musiken, teatern och skrivandet. Det är också någonting som jag tror kommer gå väldigt bra att kombinera med yrket som församlingsprost.

Saras pappa är den riksbekante prästen Tore Forslund, som tjänstgjorde i början av 1980-talet som komminister i Borgvattnets församling, där Sara också föddes.

Han erbjöd ortsbefolkningen att driva ut de osaliga andar som sades härja i den gamla prästgården, vilket gjorde att han snabbt blev rikskänd som ”Spökprästen från Borgvattnet”.

Tore Forslund gick emot de ”ockulta” företeelser som fanns i byn, och sålde bland annat miniänglar och minidjävular i byns lokala affär. Missnöjd med att inte få bemöta de anklagelser som domkapitlet hade emot honom lämnade han Svenska kyrkan 1981.

Hur hamnade då en tjej från Stockholm i Munktorp? Sara svarar så här på den frågan:

– Min tanke från början var inte att bli församlingsprost utan jag lutade mer åt fängelsepräst eller sjukhuspräst. Men sen såg jag en annons om att Sorbykyrkan sökte en pastor och jag träffade personer från församlingen och det kändes då självklart att börja här. Jag fick ett väldigt bra intryck av församlingen som har cirka 70 medlemmar idag. Det fanns en öppenhet och kreativitet i Sorbykyrkan som tilltalade mig mycket.

– Jag fick också ett väldigt fint intryck av orten Munktorp, fast jag senast kommer från Stockholm så tycker jag om att bo och verka på en lite mindre ort. Jag tycker om lugnet, vilket passar väldigt bra när man som jag vill hålla på med musik, skrivande och reflektera över olika saker i vårt liv, säger Sara.

Sara har också familj i Västerås (mamma och bror med familj) och ser fram emot att komma dem närmare.

Du har gett ut två album hittills finns det planer på fler ?

– Jag arbetar nu på en ny EP ”The let go” som kommer släppas våren 2023.

– De låtarna kretsar mycket kring funderingar kring, döden, separation, att släppa taget och längtan efter att bli hel igen. Texterna är något mörkare än tidigare albummen bär också på en hoppfullhet. Min bror dog i ALS denna sommar och jag behövde få skriva av mig kring känslorna som hans sjukdom och död väckte i mig, avslutar Sara.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-